Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jodå – Jawo spelar

När Amadou Jawo haltade ut efter 45 minuters spel mot Örebro för en vecka sedan fanns en viss oro. Gefle IF-anfallaren var så sent som i söndags inte alls säker på spel mot Gais i kväll. – Men den träningsfria måndagen gjorde susen och nu känns det bra igen, säger Jawo efter ett pass med full satsning.

Annons

Det var precis före paussignalen borta mot ÖSK som Jawo landade illa på ryggen efter en duell.

– Muskeln krampade ihop och det gjorde riktigt ont. Det var omöjligt att spela vidare och visst kändes det surt att dra på sig en skada när det gäller som mest. Riktigt skönt att det inte var så illa.

Han fick stå över några träningspass och gjorde ett försök att ta i under helgens träningar. Men då var det inte helt okej.

– Nej, det var lite stelt och jag kunde inte gå för fullt. Nu var det stor skillnad och det kändes otroligt skönt.

För Jawos del kanske till och med den extra vilan har gjort gott.

– Det ska i alla fall inte innebära att jag tappat något. Jag har ju varit skadefri hela tiden annars och det här handlade ju bara om några träningar.

Precis som Jawo själv är det säkert många GIF-anhängare som pustar ut. Nyförvärvet från Vallentuna har växt ut till bästa spelare den här hösten. Hal som en ål, snabb och bollsäker är egenskaper som kommit fram mer och mer.

– Kanske har det att göra med att jag spelar forward nu. Det passar mitt spel ganska så bra med lite friare tyglar som det trots allt som anfallare. Dessutom har ju hela laget spelat bättre, säger Jawo.

Det krävs så här i slutet av säsongen också. Åtta matcher återstår och det kommer att bli en kamp in på mållinjen där ett nytt allsvenskt kontrakt står på spel.

– Vi kan kanske lite bättre än senast mot Örebro. Men samtidigt var det en jättesvår bortamatch och dom tillhör allsvenskans formstarkaste lag. Nu vann dom borta mot Halmstad också, säger Jawo.

Gais hemma på Strömvallen i kväll är nästa uppgift. Även det ett formstarkt lag med två raka segrar och en stabil mittenplats i tabellen.

– Vi vet vad som gäller och måste spela bra för att vinna. Men det känns som om vi är på gång och här hemma är det vi som ska ta initiativet och styra matchen.

Där spelar Jawo en nyckelroll som rörlig forward. Förmodligen tillsammans med Daniel ”Sulan” Westlin på topp även om Hasse Berggren är tillbaka och spelklar efter sin lårskada.

Jawo har med sina framgångar under debutsäsongen i allsvenskan fått ögonen på sig från andra lag och är en attraktiv spelare på marknaden. Men GIF-publiken får se honom nästa säsong också.

– Jag har kontrakt ett år till och trivs väldigt bra här. Någonting annat än spel i Gefle har jag inte tänkt mig, avslutar Jawo.

 

Mer läsning

Annons