Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jodå, visst blev Theorin en man för GIF

Det blev snabba ryck för Daniel Theorin. Gefle IF köpte loss mittbacken från Malmö FF i går och redan samma kväll blev det storstädning av lägenheten i Malmö. – Det blev ju en del praktiska saker att ta tag i så nu har dammsugaren gått varm, säger Daniel med ett skratt.

Annons

Han kommer att tillbringa midsommar med släkt och vänner hemma i Härnösand och kommer till Gävle på söndag för att träna med laget.

– Jag vill komma igång så snabbt som möjligt med både träning och matcher. Jag vet att Gefle spelar träningsmatcher mot både AIK och Söderhamn innan serien drar igång och det skulle vara skönt att få vara med i någon av dom. Men det beror ju på om papper och försäkringar hinner bli klara till dess.

Det blev inte så många matcher under hans dryga år i Skåne. En allsvensk fight blev det ifjol och sedan utlåning till Landskrona i superettan. Det har inte varit någon hemlighet att 24-åringen har haft flyttplaner ett tag. Det fanns olika alternativ men han valde till slut GIF.

– Jag fick ett riktigt bra intryck när jag var med och tränade för några veckor sedan. Det här känns väldigt bra och det ska roligt att få chansen att visa vad jag kan.

Hans nya kontrakt sträcker sig över 2,5 år.

Gefle fick köpa loss honom från MFF där han hade kontrakt även nästa säsong. Men det var en kostnad som klubben hade råd med när det uppstod en lucka sedan forwarden Tomasz Stolpa valde att flytta tidigare i våras.

– Vi är i alla fall överens med Malmö om prislappen, säger GIF-tränaren Pelle Olsson utan att gå in på någon summa.

Truppen breddas nu och framför allt på backsidan där Anders Wikströms status har varit osäker efter en skadefylld vår.

– Men Anders är tillbaka, känner ingenting och har tränat riktigt bra den här veckan. Det känns väldigt skönt. Theorin har ju spelat ytterback under sin tid i Norge och kan bli aktuell för den den positionen också, säger Olsson.

Det gör att GIF jobbar vidare med fyra mittbacksalternativ där förutom Wikström och Theorin också Thomas Hedlund och André Grim ingår. Johannes Ericsson blir därmed uppflyttad till sin ordinarie plats på mittfältet.

Men om Theorin är aktuell redan till omstarten mot Kalmar den 2 juli känns mer osäkert.

– Han konkurrerar om en plats men just nu är allting så nytt så det återstår att se. Vi är i alla fall nöjd och ser honom som en förstärkning de närmaste åren, säger Olsson.

Mer läsning

Annons