Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Lantto stannar i GIF

Jonas Lantto förlänger med GIF.
Bara kontraktets längd återstår att förhandla fram.
– Det var bara Gefle som gällde, säger den 23-årige mittfältaren.

Annons

Hela nio av Gefle IF:s spelare sitter på utgående kontrakt. Men en av dem har bestämt sig för att spela vidare i klubben – Jonas Lantto.

Men hur länge han blir GIF trogen är inte framförhandlat än.

– Det är bara det som återstår, men jag räknar med att det ska vara klart i veckan, säger Lantto, som startat i elva av tolv matcher den här säsongen och har svarat för ett mål hittills.

Han kom till Gefle inför säsongen 2007, har spelat totalt 51 matcher i klubben – och trivs i laget och staden.

– Det är därför jag förlänger, säger Lantto som självklart går upp i lön.

– Jo, men det är inga större summor. Man spelar inte i GIF för att bli miljonär.

– Nä, det har varit ganska tyst. Men det var ändå bara Gefle som gällde för mig. Jag trivs bra här och känner att vi kommer att ha ett slagkraftigt lag även nästa säsong.

– Det är det jag inte vet. Jag är fortfarande ung och känner att jag vill ta mig så långt som möjligt i fotbollskarriären. Men samtidigt har min utveckling tagit ett stort steg framåt i Gefle och tror att den kommer fortsätta så, menar mittfältaren som ser fram emot allsvenskans omstart på söndag då Häcken kommer till Strömvallen.

– Vi ska kliva in direkt och visa att formen är på topp. Vi har vunnit båda träningsmatcherna under uppehållet, trots att det finns lite att slipa på. Men det känns riktigt bra inför fortsättningen.

Hasse Berggren är en av alla GIF-spelare vars kontrakt går ut efter den här säsongen. Så här säger han om en eventuell fortsättning i klubben:

– Jag tar ett beslut efter säsongen. Jag har ju kommit upp i åren nu och man måste tänka på skaderisk och så vidare. Men jag har klarat mig bra hittills och förhoppningen är att spela en säsong till.

Även Mattias Hugosson avvaktar om en fortsättning och vänsterbacken Andreas Dahlén har ännu inte inlett kontraktsförhandlingar. Yannick Bapupa har indikerat på att han vill lämna GIF och ser inte ut att förlänga med klubben.

Från och med i går, den 1 juli, får spelare som har kontrakt som går ut efter den här säsongen börja förhandla med andra klubbar.

Mer läsning

Annons