Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jonte” Hellström opererad på nytt

Gefle IF:s vänsterback Jonathan Hellström vägrar att ge upp.

I går opererade han sin sargade höft för andra gången på ett år hos den kände idrottsläkaren Leif Swärd i Göteborg.

Annons

– Allt gick jättebra och jag ser fram emot att komma tillbaka till fotbollen, säger 21-åringen.

För ett år sedan tvingades Jonathan Hellström till operation för att få bukt med sina ljumskproblem. Läkarexpertis hade kommit fram till att skadans ursprung satt i höften och en operation gjordes.

Läkningen gick bra och Hellström fanns med under GIF:s försäsong och såg fram emot att på allvar utmana om en plats i startelvan. Men det blev bara två matcher från start plus fyra inhopp under förra säsongen, sedan började problemen hopa sig igen. Och under hösten var inte ”Jonte” i närheten av spel på grund av skador.

Så sent som i slutet av november blev det till sist bestämt att en ny operation skulle ske och i går fick GIF-spelaren ännu en gång komma till Leif Swärds klinik i Göteborg.

– Jag kom hem från semester i Los Angeles i torsdags och åkte direkt till operationen. Det var en titthålsoperation som gjordes och den här gången slipade han mer på höftkulan än förra gången och han var mycket nöjd med ingreppet, berättar Jonathan Hellström.

Det var i den vänstra höften som operationen gjordes och nu väntar en dryg månad på kryckor innan kampen att komma tillbaka på fotbollsplanen på allvar kan börja. Ett speciellt framtaget rehabprogram väntar när kryckorna är kastade och Hellström har goda förhoppningar om att ta sig tillbaka.

– Jag hoppas självklart på det och preliminärt ska jag vara hundraprocentig igen i april. Jag är inställd på att köra rehabprogrammet fram till dess.

• Du har aldrig varit nära att ge upp när det såg som tyngst ut?

– Man vill ju förstås vara frisk och spela – och det siktar jag på att vara nästa säsong.

Och införskaffar inte Gefle ytterligare en vänsterback under vintern är det bäst att Hellström tar sig tillbaka. Just nu har man bara nyförvärvet Sebastian Senatore från Vasalund på den positionen sedan Andreas Dahlén valde att nobba GIF för att bli proffs i tyska Hansa Rostock.

 

Mer läsning

Annons