Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåmark rankar Orlov som etta

Sajten FotbollDirekt.se har bett TV4-experten Pontus Kåmark ta ut allsvenskans hetaste spelare.
Kåmark rankar Gefle IF:s forward och fjolårsdebutant Jakob Orlov som etta.

Annons

Listan handlar om vilka spelare i allsvenskan som skulle vara en drömvärvning för en annan klubb, och Kåmark har därför inte med speleare som han tror kommer att försvinna utomlands inom kort.

Som exempelvis Denni Avdic – och förre GIF-spelaren Alexander Gerndt.

Men som ett placerar Kåmark alltså en annan GIF-spelare: Jakob Orlov, som gjorde nio allsvenska mål och ett kvalmål för GIF under sin första allsvenska säsong.

Kåmark motiverar sin listaetta så här:

”Gefle plockar ju fram sådana här spelare titt som tätt – och det är väl ingen omöjlighet att de säljer en anfallare till.

Jag tycker att det är lite Marcus Berg över honom – ser inte mycket ut för världen, men rör sig väldigt smart och kommer alltid rätt i boxen. Han har väl inga extrema kvaliteter, men allround och helt okej på det mesta. Placerar honom före Nordin Gerzic för att han är yngre – och anfallare är alltid heta.”.

Något som naturligtvis är smickrande för Orlov:

– Det var kul, väldigt överraskande. Hade jag verkligen inte förväntat mig, säger Jakob Orlov till FotbollDirekt.se. Inte för att man går runt och funderar på sådana här listor varje dag... men jag hade inte placerat mig själv på en topp tio-lista.

Om jämförelsen med Marcus Berg säger han så här:

– Den hade jag inte hört förut, men väldigt smickrande. Jag tycker väl i och för sig att Marcus gör mål på flera olika sätt än mig. Jag är mest i boxen och hugger, säger Orlov till FotbollDirekt.se.

Mer läsning

Annons