Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanondebut av Gefle IF:s nyförvärv – mål redan efter 15 minuter

/

Han behövde bara 15 minuter på sig – sedan gjorde nyförvärvet Basit Adam sitt första mål för Gefle IF.
Han låg dessutom bakom GIF:s kvitteringsmål i 2–2-matchen mot Hammarby.
– Han visade att han är en målfarlig spelare, säger GIF-tränaren Thomas Andersson.

Annons

Nyförvärvet från Ghana, Basit Adam, fick visa upp sig i GIF-dressen för första gången när U21-laget mötte Hammarby i Stockholm.

Och han behövde inte lång tid på sig för att visa sina färdigheter. När Jakob Hjelte slog ett inlägg från högerkanten efter 15 minuters spel hann Adam först på bollen med pannan. Hammarbymålvakten Tim Markström tippade bollen i ribban, men efter att först ha studsat i marken skruvade den sig tillbaka in i målet.

I slutet av andra halvlek låg Basit Adam dessutom bakom kvitteringsmålet när han nickskarvade bollen till Emil Wiklund som gjorde 2–2 i 88:e minuten.

– Han gjorde störst skillnad i vårt lag, och visade styrka i duellspelet. Han gav sig gärna in i en mot en-situationer och var starkare i löpningarna än vad jag trodde han skulle vara. Sen behövde han återhämtningsperioder i matchen, men han har ju inte spelat match på ett par veckor heller, lyder GIF-tränaren Thomas Anderssons omdöme efter debuten.

Basit Adam kom även fri med Markström, rundade honom, men kom lite ur vinkeln och tillbakaspelet gav inget ytterligare mål för GIF.

Finns han med i truppen redan till lördagens match mot Östersund?

– Den tar vi ut efter fredagsträningen som vanligt. För hans del är det bara att jobba på dag för dag, det är omöjligt att säga när han finns med i en allsvensk trupp.

Basit Adam fick 90 minuters speltid. GIF gjorde två förutbestämda byten i paus när Johan Oremo, som hämtat sig efter en halsfluss, och Kwame Bonsu lämnade planen. Oremo kände inte av sin sjukdom och är naturligtvis högaktuell för spel mot Östersund.

Mer läsning

Annons