Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klart jag blev besviken"

Johannes Ericsson var Gefles bäste spelare mot Elfsborg. Ändå fick han inte fortsatt förtroende mot Trelleborg.
– Det är klart att jag blev besviken, säger Johannes efter 0–1 (0–0) på Strömvallen.

Annons

Efter en tid som vikarierande mittback var Johannes Ericsson tillbaka där han hör hemma mot Elfsborg. Han var lysande i sin defensiva roll på mittfältet.
I går fick han inte ens plats i startelvan. Mathias Woxlin, som var tillbaka efter avstängning, och Yussif Chibsah tog plats på innermittfältet.
– Jag har inga kommentarer till det, egentligen. Det är Pelle som sköter laguttagningen. Du får ta det med honom, säger Johannes i spelarkorridoren efteråt.
• Är du besviken?
– Absolut. Jag gjorde en bra match mot Elfsborg, men det är så här det är. Pelle tyckte att det här var det bästa för laget och då är det bara att acceptera läget.

 GIF-tränaren Pelle Olsson medger att det var ett svårt beslut att ställa över Johannes.
– Det var tufft för mig och Thomas (Andersson, assisterande tränaren). Vi tyckte att alla tre hade visat väldigt bra form på sistone. Vi gjorde bedömningen att Chibsah och Woxlin skulle passa bäst, utifrån den matchbild vi förväntade oss.
• Vilken matchbild räknade du med?
– Vi var förberedda på att det skulle bli en hel del andrabollsspel, men vi lyckades tyvärr inte så bra med det under matchen. Eftersom Chibsah är en av våra bästa passningsspelare ansåg jag att han skulle passa bra mot Trelleborg.

 Pelle är noga med att påpeka att förlusten inte berodde på enskilda positioner.
– Att vi inte klarade av andrabollsspelet tillräckligt väl handlar inte om en position, utan det gäller flera positioner, säger Pelle.
Johannes ersatte Thomas Hedlund i den 83:e minuten och fick i alla fall tio minuters speltid.
– Vi flyttade fram laget och försökte få till en kvittering. Men det gick inte vägen, säger han.

Konkurrenssituationen på mittfältet är hård för tillfället och Johannes vet vad som gäller.
– Det finns inga hemligheter. Det enda jag kan göra är att visa upp mig från min bästa sida på träningarna. Jag kan bara förbereda mig för match så gott det går, säger Johannes.
• Vem vill du helst spela med på mittfältet?
– Det spelar ingen roll.
Tidigare var GIF en segermaskin hemma på Strömvallen. Men i årets allsvenska har laget inkasserat fem förluster hittills. Gårdagens nederlag var blytungt, främst med tanke på hur skön den senaste 1–0-skrällen mot Elfsborg kändes.
– Jag vet faktiskt inte varför vi inte är lika starka hemma längre. Det är svårt att förklara varför det gått så dåligt. Men nu är det bara att titta framåt, avslutar Johannes Ericsson.

Mer läsning

Annons