Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart Pelle har koll på Gefle IF

Pelle Olsson har på två försök med Djurgården inte tagit någon seger mot det Gefle IF han fortfarande så tätt förknippas med efter alla år i föreningen .
Tredje gången gillt kanske när lagen möts på söndagskvällen på Tele 2 Arena?
– Vi får hoppas det, säger Pelle som minns höstmatchen i Stockholm med mindre lustfyllda känslor.

Annons

Då vann Gefle med 2–1 sedan Djurgården ägt spelet och skapat chanser i parti och minut.

– Vi hamnade i ett tidigt underläge och fick jaga den gången. Vi kom ikapp en gång men deras sena straffmål blev för mycket.

Men det är också historia. Nu är det andra förutsättningar, en ny match mellan två lag som har startat säsongen helt okej. För Djurgårdens del har spelet verkligen satt sig de senaste omgångarna.

– Vi har tre raka segrar och alla har tillkommit på samma sätt där vi avgjort i andra halvlek. Vi har varit starka och har spelat med tålamod.

Bottentippade Sundsvall och Falkenberg har fått ge sig i de två senaste omgångarna. GIF är ju också ett lag som enligt alla experter ska vara där nere. Men Pelle om någon vet ju hur svårt det kan vara att vinna mot sitt gamla lag.

– Jag vet att det är ett organiserat lag med en bra startelva vi möter. De två matcher dom har förlorat har det trillat in en del mål men annars har laget nollat sina motståndare fyra gånger redan, säger Pelle.

Såklart han har koll. I torsdags vandrade han som alla andra för sista gången till Strömvallen. Mest för att ha koll inför söndagens match men också med en tanke på allt han själv har upplevt där.

– Innan matchen var det lite speciellt och nostalgiskt. Men det räckte att matchens startade för att känna att en flytt till det nya kommer att bli väldigt bra för Gefle.

Pelle var ju själv med och jobbade under många år för en ny allsvensk arena i staden. Nu har han också hunnit med att titta in på nya Gavlevallen.

– Ja, jag har varit dit och den ser underbart bra ut. Perfekt storlek och arkitekten Johan Skoog har verkligen gjort ett grymt bra jobb. Det kommer att bli ett enormt lyft för både spelarna och publiken.

Djurgården får vänta till den 13 september i höst för att få spela på Gavlevallen.

Men redan i kväll möts alltså lagen. Ett Djurgården med en positiv trend och med en helt intakt trupp. Båda ex-GIF:arna Amadou Jawo och Alexander Faltsetas som varit på skadelistan finns med i den 19-mannatrupp Olsson har tagit ut.

Det är också mer harmoni över hela föreningen jämfört med förra våren när Pelle tog över som tränare.

– Då var det många spelare som var på väg härifrån. Det är lite lugnare nu. Men jag trivs bra och det känns helt okej.

För Gefles del var poängen och spelet mot Göteborg ett skönt kvitto och laget är redo för Djurgården.

– Vi vet vad som väntar och vi möter ett bra lag med en positiv trend, säger tränaren Roger Sandberg.

GIF är också på väg att få tillbaka lite skadade spelare. Anders Bååth och Jonas Olsson är aktuell för full träning under kommande vecka och Anders Wikström är också på gång lite smått.

– Det är skönt för konkurrensen om platserna blir bättre. Emil Bellander är också redo och tar plats i truppen då Erik Olsson har problem med magen, säger Sandberg.

Mer läsning

Annons