Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klirr i kassan för GIF

/

Gefle IF har redovisat sitt resultat för 2014.
Klubben går plus med 800 000 kronor.
– Det är inte mycket att förklara. Vi har alltid försökt ha ordning på ekonomin, säger ordförande Leif Lindstrand.

Annons

Gefles årsmöte är den 9 mars. Men redan nu är resultatet offentligt. Leif Lindstrand är nöjd med siffran.

– Det får betraktas som ett bra år. Det har varit år när vi har gått back, men då har vi oftast budgeterat för det. I år bygger vi på det egna kapitalet.

I januari förra året såldes Jakob Orlov till Brann för 4,2 miljoner kronor enligt uppgifter till Sporten. Pengar som varit betydelsefulla för resultatet.

– Det är utifrån det som vi hanterat året. Försäljningarna är viktiga för oss. Vi har sålt spelare för ungefär 45 miljoner de senaste tio åren.

Föreningen har nu ett eget kapital på ungefär 2,5 miljoner kronor. Pengar som kan användas till att förstärka truppen.

– Det är ingenting aktuellt för dagen. Men det är tid kvar på fönstret och det beror vad som händer på skadefronten, säger Leif Lindstrand.

Gefle IF går mot en spännande säsong i allsvenskan med spel på nya Gavlevallen i Sätra. Leif Lindstrand tror att den nya arenan kommer ge en positiv effekt på ekonomin.

– Det betyder bland annat det ska bli lättare att få ett plusresultat på driften utan att behöva sälja spelare. I vart fall under det första året. Det borde kunna öka intäkterna.

Är Gefle IF en välmående förening rent ekonomiskt?

– Det är så lite som krävs för att det ska bli problem. Det är det vi försöker värja oss åt så gott det går. Vi försöker vara sunda och gör aldrig av med pengar innan vi fått in dem.

Mer läsning

Annons