Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp förlust för GIF

Gefle IF:s U21 ställdes på tisdagen mot starka Norrköping och det blev en målsnål och jämn batalj även om gästerna förde spelet långa stunder.
Enda målet kom i den 80:e minuten när Norrköpings Joel Enarsson spräckte nollan bakom annars säkre Oskar Larsson.

Annons

Det var Norrköping som inledde klart bäst och med ett par riktigt bra lägen inledningsvis hade matchbilden kunnat se helt annorlunda ut. Gefle jobbade sig dock in i matchen ju längre halvleken gick och några lägen skapade man. Fräcke anfallaren Jacob Hjelte blir intressant att följa och det hade mycket väl kunnat bli en kvittering på ett skott från nära håll. Han hade även en bra nickchans som blev resultatlös. Även Oskar Karlsson testade ett skott som dock gick över.

– Vi hade mycket väl kunnat göra något mål på de chanser vi hade i första, menade tränaren Thomas Andersson

Gästerna kom sedan in i matchen igen och mot slutet var det ramen som räddade GIF från underläge.

– Tycker vi gör en mycket bra första halvlek där vi skapar en hel del mot ett Norrköping som är mycket mer erfaret än vad vi är.

Efter paus ställde dock gästerna om i ett allt mer offensivt spel och hemmalaget blev rejält pressade. Norrköping rullade upp flera fina lägen men ett stabilt och tryggt försvar lyckades hålla gästerna stången, och om bollen nådde fram till mål stod målvakten Oskar Larsson i vägen.

– Farten gick ner lite i andra och matchen stod och vägde och den här gången föll det över på motståndarens fördel. På det hela taget gör vi en riktigt bra match, sa Thomas.

Med drygt tio minuter kvar kom dock matchens enda mål då Joel Enarsson, i en konstig och bökig situation kunde göra gästernas segermål. GIF försökte mot slutet men närmare än ett par skott utanför kom man inte.

En rättvis seger men definitivt en bra match av GIF mot ett mycket starkt motstånd.

Mer läsning

Annons