Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från matchen

Kort-kort från GIF-matchen

Annons

MÅL TILL INGEN NYTTA. Gefles Amadou Jawo fick sitt mål mot Helsingborg registrerat först i efterhand. Ett mål som inte går till historien som något av hans snyggare direkt. Därför var det förstås skönt för Jawo att han i går fick göra ett mer rejält mål när han reducerade till 1–2 på Thomas Hedlunds långpassning i 86:e minuten.

– Ja, men det var ju inte till någon nytta alls, suckade Jawo som ännu en gång blev hårt uppvaktad.

I går hade Malmö satt specialbevakning på GIF:s förvärv från Vallentuna i form av mittbacken Robert Åhman-Persson.

 

 

PELLE BESVIKEN. GIF-tränaren Pelle Olsson tyckte att hans lag lika gärna kunde fått med sig en poäng i går.

– Vi var så nära att vi lika gärna kunde fått en pinne. Men det är inget att gråta över utan nu gäller det att se möjligheterna inför framtiden, sa Pelle som också tyckte att Malmö gjorde det svårare för Gefle än vad Helsingborg gjorde senast.

– I dag mötte vi ett lag som stängde ytor på ett annat sätt än förra matchen, men jag kände optimism i paus. Men som så många gånger tidigare den här säsongen när det varit jämnt har motståndarna fått första målet och vi har förlorat.

 

 

NÖJD NILSSON. Malmö hade inte vunnit på Strömvallen sedan 2005. Men i går kom segern.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, Gefle har ju gjort bra hemmamatcher på slutet, så vi är mycket glada över tre poäng, sa tränaren Roland Nilsson.

– Vi gör en bra första halvlek, släpper inte till någonting egentligen men kände att vi ville komma till lite mer avslut. Vi fortsatte att nöta på i andra och till slut kom det förlösande ledningsmålet.

Nilsson som gjorde sin sista match i karriären på Strömvallen, när han bytte in sig själv för två år sedan när han tränade Gais, tyckte dock att domaren höll på att bjuda in Gefle i matchen.

– Ja, vi får en konstig straff emot oss som Melicharek gör en fin räddning på men så får de ändå en reducering strax efteråt och sedan blir det press på slutet som det blir i sådana lägen, menade Roland Nilsson.

Mer läsning

Annons