Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortisar från matchen

Annons

GIF-tränaren Pelle Olsson var nöjd med den första halvleken.
– Vi hade bra kontroll och låg rätt i positionerna. Tanken var att med större kyla i andra halvlek kliva fram och skapa lite egna lägen.
Nu hann inte GIF så långt då två snabba hemmamål ställde till det.
– Lite typiskt ett bottenlag. Det första målet till exempel där en felträff blir en perfekt passning. Klart det är en jobbig situation, sa Pelle.
Inte blev den enklare av att Ljungskile bortabegrade Helsingborg heller...

Förre GIF-spelern Johan Oremo spelade i 67 minuter innan han blev utbytt mot Sebastian Rajalakso. Nu gjorde Oremo inte något större väsen av sig men sprang förstås i vanlig ordning och jobba hela tiden stenhårt.

Djurgårdens Siggi Jonsson var belåten över sitt lags agerande i den här så viktiga matchen.
– Vi hade bra energi i första halvlek också och kunde skörda fruken av det efter paus när jag tycker Gefle blev trötta och inte orkade stå emot.
Hans Djurgården är efter en mycket tung period inne i en betydligt bättre och trevligare. Det här var tredje raka segermatchen. Två i allsvenskan och så segern mot norska Rosenborg i Europakvalspelet förra veckan.
– Vi snackade mycket om att behålla den här positiva tenden vi är inne i och den här segern känns väldigt viktig.

Markus Johannesson är Djurgårdens lagkapten och agerade i går som en sammanhållande länk på mittfältet. Även han var nöjd med lagets agerande.
– Mycket. Jag vet av erfarenhet hur svårspelat Gefle är och det gäller att hålla tålamodet. Det tycker jag vi gjorde helt perfekt och när vi väl fick chansen i andra så straffade vi dom.

Mer läsning

Annons