Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortisar från matchen

Annons

Amadou Jawo beredde mycket väg med sitt uppoffrande spel före paus. Men efter ett fall i slutet av första halvlek fick han bryta i halvtid.
– Han har nån typ av muskelskada i ryggen. Vi ska undersöka honom mer under onsdagen, säger fysioterapeuten Johan Holmström.

Örebrotränaren Sixten Boström var lite konfunderad efteråt. Det var två minuters övertid på Behrn Arena, och med en halvminut kvar fick ÖSK en hörna. Men den hann aldrig slås, domaren blåste av innan, ÖSK blåstes på chansen till ett segermål och publiken reagerade starkt.
Sixten också:
– Vi har precis frågat förbundet vad som gäller vid såna situationer, eftersom vi drabbats en gång tidigare av samma sak, och fått svaret att hörnan ska slås innan matchen blåses av. Nu blir det samma sak igen – och jag säger inte det här för vår egen skull, jag säger det för allas skull, domarnas och hela allsvenskans. Vi måste få veta vad som gäller!
Pelle Olsson fick frågan vad han tycker:
– Det viktigaste är att det hålls en enhetlig linje.

Gamle GIF:aren Magnus Wikström missade markeringen vid Gefles ledningsmål. Han brände två jättechanser inne i straffområdet också. Men han såg inte ut att deppa så mycket över det efteråt, då han glatt stod och snackade med bland annat Mattias Hugosson och Johan Claesson utanför omklädningsrummen.

Anders Wikström hade ett ben på Behrn Arena i går kväll – och ett på BB. Flickvännen Pernilla är höggravid och hade åkt med till Örebro ifall det skulle bli dags. Men Wikström slapp bli utbytt och barnet blev inte född örebroare – Pernilla var fortfarande havande när Gefle IF lämnade stan en bit efter 22-tiden.
Anders Wikström gjorde för övrigt en strålande match med tanke på omständigheterna.

Mattias Hugosson hade sin svettigaste match på länge, det vågar vi påstå. Det finns varken tid eller plats för att räkna upp alla räddningar – så vi nöjer oss med att nämna att han nöp Eric Bassombengs skott en kvart in i andra halvlek. Greppet direkt!

Mer läsning

Annons