Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KRÖNIKA: Hjälp – jag kommer knappt ihåg hur man skriver om en Gefle IF-seger

Annons

Man ska inte krångla till det.

Äntligen.

ÄNTLIGEN.

ÄNT-LI-GEN.

4–2 mot Kalmar FF och även om tabellen fortfarande inte bör läsas i dagsljus och det inte kommer flodvågar av poäng med automatik och även den här matchen var på väg att förloras, så...

...ÄNTLIGEN.

Inte sedan den sjunde april har Gefle IF vunnit i årets allsvenska. Då 2–1 på bortaplan mot Gif Sundsvall.

Så det här var inte bara första segern i år – det var därmed också den första segern på den allt mer avfolkade (2 409 i går) Gavlevallen för den här säsongen.

Och fram till niotiden på måndagskvällen hade Gefle IF å-t-t-a raka förluster i rad, den ena tyngre än den andra.

En till, en mot Kalmar, hade varit den tyngsta.

Jag skriver så, för den var inte så långt borta – den var faktiskt inte det. Men nån gång, nånstans så har tydligen även Gefle IF lite tur – och det inträffade här och nu på Gavlevallen den 18 juli.

GIF hade 2–0 efter årets första – där också – Oremål och ett av Johan Bertilsson. Allt under de första 16 minuterna. Men Kalmar tog över och Kalmar spelade ut och såg ut som ett topplag i allsvenskan och hann reducera och kvittera före paus.

Och i andra halvlek dominerade man fullständigt och pressade GIF och det var bara målvakten Andreas Anderssons räddning på ett närskott av en Elm som höll GIF kvar på poängnivå.

Skicklighet där.

Men sedan var det faktiskt Kalmars olycka som blev GIF:s lycka. Mycket skicklige vänsterbacken Viktor Agardius skadade högerknäet när han klev snett och Kalmar tvingades spela med en man mindre från 72:a minuten och in i den femte tilläggsminuten.

Där slutade Kalmar ösa på framåt för en seger.

Där kom Gefle IF:s chans.

...själv satt jag sedan tiotalet minuter då och undrade varför, varför och varför inte Kwame Bonsu byttes in på inre mittfältet. Han kom i stället in i slutminuterna och visade sina kvaliteter. Han måste vara på banan från start snart.

Men plötsligt, efter några minuter av obeslutsamhet fick en opressad Johan Bertilsson utrymme för att placera bollen exakt där han ville – och det var på framrusade Jacob Hjeltes huvud.

3–2 – och Hjeltes första mål i allsvenskan.

På tiden det också. Både för honom och för GIF.

Sedan kunde Simon Skrabb rutscha in 4–2-målet när Kwame Bonsu vände bort och gled ifrån resterna av Kalmars försvar och skickade in bollen exakt där han skulle.

4–2. Thomas Anderssons första seger som allsvensk tränare och det betydde han fick prata om annat än att han är misstänkt för rattfylleri sedan i torsdag.

Om det har jag skrivit en krönika ni kan läsa här på gd.se och arbetarbladet.se

Nu är jag glad att jag slapp skriva om Baksmällan 2, utan i stället om en efterlängtad seger för Gefle IF.

Som sagt.

Äntligen.

...tyvärr värt att veta 1: Johan Oremo klev av efter halvtimmen och har tydligen en fraktur på en tumme.

...tyvärr värt att veta 2: Mittbacken Martin Rauschenberg fick sin tredje varning och är avstängd i nästa match.

...tyvärr värt att veta 3: När Gefle IF slog Gif Sundsvall den där gången i april – då spelade Sundsvall med en man mindre. Måste nog nämna det, ändå.

TV: Hör GIF:s matchhjälte efter första målet i allsvenskan

TV: Spelarbloggen: Här firar GIF-spelarna i omklädningsrummet – för första gången sedan 7 april

Mer läsning

Annons