Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kul att köra lite boll”

Efter bara sex matcher på två år hoppas Jonathan Hellström så småningom vara tillbaka på planen igen.
Men rehabträningen har inte gått enligt planerna – då hjälper han i stället ungdomarna.
– Roligt att köra lite teknik, säger vänsterbacken.

Annons

Gefle IF:s lovande vänsterback Jonathan Hellström kämpar fortfarande med att bli kvitt sitt skadeelände.

Han fick bukt på ljumskbesvären och har även genomgått två operationer. Den första i december förra året. Då opererade han sin vänstra höft hos den kände idrottsläkaren Leif Swärd.

Två månader senare blev han på nytt opererad hos Swärd – den gången i det högra knäet.

Totalt har Hellström fått i stort sett tre raka säsonger spolierad av skador och sedan operationen i februari har han rehabtränat – och inte kunnat spela en enda allsvensk match den här säsongen.

Men rehabträningen för knäet har inte gått som planerat.

Då har han i stället hittat ett annat sätt att bidra till föreningen – hjälpa ungdomarna.

– Jag körde lite teknikträning i veckan med P13-laget. Det är skönt att köra lite med boll och jättekul att kunna vara med på ett hörn och hjälpa till. Det är jag även öppen för att göra när jag är tillbaka på planen, säger 22-åringen, som även hyllats av lagkamraten Olof Mård för att ha hjälpt till under dennes skadeperiod.

– Det känns kul att höra. Men vi har hjälpt varandra. Olof har även pushat mig väldigt mycket. Så är det mellan mig och Leino (Daniel, även han långtidsskadad) nu också, säger Hellström, som trots skademardrömmen under en tre års tid visat upp ett starkt psyke.

Han längtar givetvis tillbaka till fotbollsplanen.

– Jag hoppas ta nästa steg snart. Nu har jag kämpat på under en lång tid så det är ingen idé att vika sig nu. Det är bara att köra på och hoppas det blir bättre.

• Du har fått beröm för att vara en duktig pådrivare vid sidan om planen. Kan det vara aktuellt med en tränarkarriär – om du inte får bukt på skadeproblemen?

– Det får man ta ställning till då. Först och främst vill jag bara bli hel och fortsätta spela fotboll. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka så fort som möjligt.

Mer läsning

Annons