Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerbäck hyllar Gefle IF

Gefle IF ligger fyra i allsvenskan.
Då hyllas laget av förbundskapten Lars Lagerbäck.
– GIF är ett väldigt, väldigt gott exempel för alla klubbar i svensk elitfotboll, säger han till Sporten.

Annons

Efter gårdagens presskonferens inför det kommande VM-kvalet är det dags för förbundskapten Lasse Lagerbäck att prata väsentligheter – Gefle IF alltså.

Säsongens succélag hittills parkerar i toppen av allsvenskan efter 1–0-segern mot AIK i måndags.

– Så här pass bra trodde jag inte att det skulle gå för GIF. Jag tycker det är riktigt roligt, av väldigt många anledningar, säger Lagerbäck.

– Dels kommer Gefle från Norrland, och jag är ju själv därifrån. Det är en anledning. Sedan är ju Gefle också en mindre klubb med mindre budget, och det är alltid kul när det går bra för en sån förening. Klubben har en fantastisk förmåga att hitta spelare och utveckla dem.

– Jag menar, titta på bröderna Jawo – dom borde ju rimligtvis upptäckts av någon av Stockholmsklubbarna för länge sedan. Gefle tappar spelare – men hittar hela tiden nya. Det är en fantastisk komplimang för en klubb att lyckas med det.

– Det är absolut ingen slump. Jag har haft förmånen att lära känna ordförande Leif Lindstrand genom hans förbundsarbete och jag har fått en oerhörd respekt för honom, hans arbete och det klubben gör.

– GIF arbetar med kontinuitet. Och laget har en tydlig spelidé som skapar trygghet. Det är en viktig faktor när det gäller att få spelarna att snabbt hitta sina roller i laget.

– Nu vet jag ju inte hur dom delar upp sitt arbete men det kan det nog göra. Det var säkert skönt för Pelle att få en avlastning, nu slipper han ha dubbla roller.

– Min erfarenhet, såsom jag jobbat med först Tommy och sedan med Roland, är att man får mer tid till det man är bra på, mer tid på träningarna att jobba med speciella detaljer – och man har stödet så att det inte påverkar så mycket om man hamnar i nån svacka i livet. Man ska poängtera att det är viktigt att hela ledarteamet fungerar tillsammans, inte bara jag och Roland. Det har Gefle IF också tagit fasta på tror jag.

– Det är ju omöjligt att besvara en sån fråga.

– Ha ha, jag förstår att du tycker det. Nämen, som vi resonerar så blir det svårt. Jawo, är han den bäste? Eller skulle Lantto göra mest nytta för oss på kanten? Nä, jag vill helst hoppa den frågan.

– Jag har sett några matcher på tv men ingen live ännu tror jag...jag ser ju så mycket matcher, men...nä, jag har inte sett GIF live hittills.

– Javisst. Och det är alltid trevligt att komma dit. Jag såg GIF där ett par gånger i fjol.

• .

– Det är inte alls uteslutet. Vi behöver fler norrlänningar i landslaget.

– Ja, han gör det, va...men han är snart naturaliserad där uppe...

– Jag är en usel tippare. Allsvenskan blir jämn i år. Men i mitten kommer dom säkert att ligga. Hoppas att publiken i Gävle fortsätter att komma för att stötta spelarna, jag såg att det var nästan 7 000 mot AIK.

– Ja, vem vet, det hoppas vi på då.

– Tack du!

Mer läsning

Annons