Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantto dagen efter den sköna premiären

/
  • Liten men naggande god. Jonas Lantto i kamp mot Falkenbergs bjässe Hakeem Araba i söndagens premiärmatch i allsvenskan. Lantto var störst och bäst på plan i sin ovana roll som central mittfältare. En stukad fot i slutet av matchen kan oroa lite inför nästa uppgift som kommer redan på onsdag när Kalmar FF kommer till Strömvallen.

Trots att den här bilden säger någonting annat – Gefle IF var större än Falkenberg i premiären.
Och lille Jonas Lantto var störst och bäst av alla och inte ens en stukad fot tar bort glädjen.
– Nä, och det ska förhoppningsvis inte vara någon fara till matchen mot Kalmar på onsdag, säger Lantto.

Annons

Det var fem minuter kvar när GIF-spelaren landade olyckligt efter en nickduell. Det blev behandling, på med bandage och högläge under hemresan från västkusten.

– Jag testade lite grann på måndagsträningen och det kändes väl okej. Foten är lite blå men inget annat är skadat. Det ska nog gå att spela, säger Jonas lugnt.

Det får alla GIF-anhängare verkligen hoppas på. För Lantto var riktigt bra – precis så där bra som han måste vara för att det ska bli ett fint GIF-år i allsvenskan. Redan efter 12 minuter blev det en flytt från kanten in till det centrala mittfältet när Anders Bååth fick kliva av.

– Jag gillar att spela där. Man får ha mycket boll och vara delaktig i spelet. Även om jag är lite ovan i positionen har jag ju varit med ett tag nu och vet hur man gör. Det blir lite mer ansvar hemåt och hålla igen på offensiven i vissa lägen.

Han är inte den som hetsar upp sig i onödan och konstaterar dagen efter de tre sköna premiärpoängen att GIF gjorde en bra match.

– En typisk premiär med mycket kamp och inte så många målchanser. Men vi utnyttjade dom vi hade och särskilt Oremos 1–0-mål var jäkligt skönt att få.

Så nu kan han lägga till segern mot Åtvidaberg för tre år sedan med ytterligare en trepoängare direkt i starten av allsvenskan.

– Det har ju mest blivit en massa oavgjorda premiärer så det här var riktigt bra att få med sig. Dessutom vann vi borta och på naturgräs så kan vi lägga bort dom sakerna.

Att GIF inte vunnit på naturgräs sedan hösten 2013 har Lantto i alla fall inte lagt så stor vikt på.

– Vi vann ju i kvalet mot Ljungskile i november och det måste väl räknas det också...

Men särskilt länge får GIF inte lov att suga på den här karamellen. Redan på onsdag är det dags för nästa uppgift då Kalmar kommer till Strömvallen. Något annat än bottentippade Falkenberg och ett lag med tre Elm-bröder med även om den stora stjärnan Rasmus inte är spelklar än.

– Nu är det konstgräs och vi har hemmaplan. Vi förlorade ju båda matcherna mot dom ifjol och jagar revansch. Vi ska gå igenom deras premiärmatch men så stor skillnad jämfört med tidigare säsonger tror jag inte att det är, säger Lantto.

Mer läsning

Annons