Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantto: ”Förhoppningsvis jämnar det ut sig”

Statistikpapperen talade för Gais efteråt.
Men Jonas Lantto hade sin egen syn på saken:
– Vi var bättre än dom. Något mål borde vi ha gjort, säger Lantto.

Annons

Det var sannerligen ingen klang- och jubelföreställning mellan Gefle och Gais på Strömvallen. Det höll också spelarna med om efteråt.

Trots 6–16 totalt i avslut och 43–57 (%) i bollinnehav, tyckte Jonas Lantto att GIF var bättre än Gais.

– Det var väl en ganska jämn match, men vi hade de farligaste chanserna. Vi var bättre än dom och något mål borde vi ha gjort. Men det var en svår match och alla lag i serien är bra, säger Lantto, som var närmast att spräcka nollan med sitt klockrena ribbskott i den första halvleken.

– Bollen hann inte ner tillräckligt fort. Vi har haft lite otur nu, med ribbträffar och det sena målet mot Elfsborg sist. Förhoppningsvis jämnar det ut sig, säger han.

Gais högerback Jonas Lundén var en av de bästa spelarna på plan och han var relativt nöjd med en poäng.

– Gefle är ett svårspelat lag med ett tajt mittfält. Vi försökte att ha tålamod, men de är duktiga på att stänga ytor. Självklart siktade vi på att vinna, men det går inte att gräma sig över att vi gick miste om två poäng. Vi gjorde ett gott försök och det känns skönt att vi kunde hålla nollan i alla fall, säger Lundén.

Gaisanfallaren Pär Ericsson, som hade två farliga lägen i den andra halvleken, håller med:

– Det känns lite surt, men det är inte fy skam att ta en poäng här. Gefle lät oss föra spelet, samtidigt som de satsade på kontringar. Dom bjöd oss inte på några ytor.

Mer läsning

Annons