Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larssons show mot BP

Eric Larsson är en av många lovande talanger i Gefle IF. I går visade han varför många ser honom som en kommande allsvensk spelare.
I U21-matchen mot Brommapojkarna gjorde han två mål och passade fram till ett när GIF vann med 4–0.

Annons

Gefle IF:s U21-lag hade inga problem att köra över ett ganska orutinerat Brommapojkarna med 4–0 (1–0) på Strömvallen i går.

Den som glänste mest av alla i ett Gefle, som var kryddat med några A-lagsspelare, var Eric Larsson som har ett juniorkontrakt med GIF och fyller 18 år om en månad.

Trots att han fick spela, på en för honom ovan position, som högerback öste han på framåt – särskilt i den andra halvleken var Larsson framstående och faktsikt helt dominat på planen.

Daniel ”Sulan” Westlin hade på ett snyggt sätt gjort 1–0 på pass av anfallskollegan för dagen, Bernhard Nyström, i den första halvleken. Sedan tog Eric Larsson, som gjorde några P15-landskamper för några år sedan, över fullständigt.

2–0 sköt han efter växelspel med Hjalmar Öhagen – och firade med en elegant bakåtvolt och 3–0 satte han efter att Marcus Hansson släppt bollen i rätt läge i en kontring. Dessutom passade Larsson fram Bernhard Nyström till dennes 4–0-mål.

– Ja, hehe! Det var andra gången jag gjorde den, har tränat en del på det där. Jag gjorde den med juniorlaget i söndags första gången. Men sedan var jag så trött efter ruschen vid mitt andra mål att jag inte orkade göra om volten, berättar Eric Larsson, som tränat en hel del med A-laget den senaste tiden.

– Ja, det har blivit oftare nu sedan Ryan Raybould lämnade och det är en plats öppen. Det är roligt när man får komma upp och träna med dem och man lär sig mycket eftersom det gäller att vara skärpt och koncentrerad och hålla fullt fokus på varje träning. Dessutom får man bättre självförtroende att göra grejer i en sådan här match om man vet att man kan klara att finta bort en allsvensk spelare på träning.

– Det var roligt och det gick bra. Jag har nästan aldrig spelat högerback tidigare. I juniorlaget är jag innermittfältare eller på högerkanten.

Gefles tränare Tomas Andersson var också imponerad:

– Eric var verkligen inne zonen i dag och i övrigt tycker jag att vi gör en bra match och hade bra kontroll även i försvarsspelet.

Det enda tråkiga med matchen var att Hjalmar Öhagen tvingades halta ut i slutet med en misstänkt bristning/sträckning i ljumsken.

1–0 (28) Daniel Westlin, 2–0 (57) Eric Larsson, 3–0 (76) Eric Larsson, 4–0 (78) Bernhard Nyström.

50-tal.

Emil Hedvall – Eric Larsson, Johannes Ericsson, Olof Mård, Alexander Haglöw – Hjalmar Öhagen (Jesper Danielsson, 77), Marcus Hansson, Daniel Leino, Jesper Magnusson (Viktor Holmgren, 82) – Daniel Westlin, Bernhard Nyström.

Mer läsning

Annons