Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Nilssons utspel mot Gävledomaren: "Stäng av Strömbergsson och hans assisterande resten av säsongen"

/

Det var i Elfsborgs möte med Örebro i söndags som Borlängesonen Lasse Nilsson fick rött kort av Gävledomaren Markus Strömbergsson. Nu har disciplinnämnden dessutom beslutat att stänga av Nilsson två matcher för tacklingen, något som fått honom att gå i taket.
"Rimlig åtgärd i övrigt: Stäng av Strömbergsson och hans assisterande resten av säsongen" skriver Lasse Nilsson bland annat på Twitter.

Annons

Det var i efter att Elfsborgs match mot Örebro pågått i 69 minuter, som Lasse Nilsson visades ut av Markus Strömbergsson från Gävle, huvuddomare i matchen. Ett domslut som redan då retade Elfsborgsstjärnan.

– Jag tacklar inte utan slänger mig vid hans sida för att täcka ett tillbakaspel. Det är möjligt att han får en liten touch efteråt av min fot på hans häl. Jag tycker att det är jävligt svagt av Strömbergsson att gå på reaktioner efteråt. Det känns som att de skriker sig till det röda kortet, sa Nilsson till C More efter matchen.

På torsdagen kom disciplinnämndens dom mot Nilsson. Han stängs av i ytterligare två matcher, vilket han reagerade starkt på. På sin Twitter skriver han "Jag får 2 matchers avstängning för en tackling utan kontakt. Går inte att ta disciplinnämnden på allvar. Jävla sekt-fasoner! Byt ut den, nu!"

Dessutom riktar han en ny känga till domaren Markus Strömbergsson.

"Rimlig åtgärd i övrigt: Stäng av Strömbergsson och hans assisterande resten av säsongen"

– Det är en jämförelse med sarkasm, det jag skriver på Twitter. Inget av alternativen är rimliga. Varken min avstängning eller det jag skrev om att Strömbergsson och domarteamet skulle stängas av, förklarar Lasse Nilsson de tuffa orden för SVT.

Strömbergsson var straffområdesdomare i Europa League-finalen mellan Liverpool och Sevilla på onsdagskvällen.

Se situationen och när Nilson visas ut i TV-klippet ovan.

LÄS OCKSÅ: Lasse Nilsson fixade segern åt Elfsborg – då lät fotbollssupportern tatuera in en Lasse-hyllning

Mer läsning

Annons