Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljumsk-problem stoppar Berggren

Hasse Berggren förlorade kampen mot klockan och kan inte spela i dag.

Dessutom saknas avstängde Jonas Lantto i hyperviktiga bortamatchen mot Kalmar FF.

Annons

Berggrens ljumskar tvingade honom att ta en kortisonspruta i senaste matchen mot Halmstad. Efteråt berättade han att han var tvungen att vila till på lördag, men att han möjligen skulle kunna vara med på sista träningen inför match och därmed göra sig själv spelklar till mötet med Kalmar på Fredriksskans.

Gefle IF:s anfallsveteran hann dock inte bli kvitt ljumskproblemen. Han hade för ont och kunde inte träna i går.

Ett avbräck som ska läggas till det som redan var känt, nämligen att Jonas Lantto missar dagens match på grund av avstängning.

Hur tränarduon Pelle Olsson och Urban Hammar formerar laget nu vill de i vanlig ordning inte berätta, men mycket talar för att Dragan Kapcevic tar Berggrens plats i anfallet och att Hjalmar Öhagen startar på högerkanten i stället för Lantto.

– Vi försöker att inte krångla till saker och ting. Det är viktigt i ett sånt här läge att vi har spelare som känner sig hemma, så vi byter ytterforward mot ytterforward och anfallare mot anfallare, säger Olsson.

– Det gäller att hålla sig till trygghet och igenkänning, fortsätter han.

Pelle Olsson medger att läget försämrades ordentligt den senaste omgången och att det behövs segrar nu, helst redan mot Kalmar.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match senast (1–2 mot Halmstad), vi hade ett övertag i målchanser och försvarsspelet var också helt okej. Visserligen släppte vi in två mål, men i övrigt gav vi inte bort särskilt många chanser.

Mer läsning

Annons