Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungskiles attack mot GIF-Lindstrand

Två dagar innan ödesmatchen på Strömvallen.
Då anklagar Ljungskile i ett öppet brev Leif Lindstrand för jäv.
– Det syns att den som skrivit är väldigt upprörd, och man säger mycket dumt då, säger GIF:s ordförande om attacken.

Annons

Ljungskiles tränare David Wilson coachade laget via mobiltelefon trots att han var avstängd – och har stängts av i ytterligare två matcher, med början mot GIF i morgon.

I förbundets disciplinkommitté, som dömt Wilson, sitter bland andra Leif Lindstrand.

Det får klubben att ana oråd – och i en lång skrivelse, undertecknad av klubbens ordförande Lars Bergdahl och medieansvarige Jonas Algotsson, antyds bland annat att Lindstrand skulle ha påverkat övriga ledamöter i kommittén även om han själv inte var med på det möte då straffet utdömdes.

– Naturligtvis är det inte på det sättet, säger Leif Lindstrand.

• Var det på grund av det här ärendet som du inte deltog i sammanträdet?

 – Nej, det var faktiskt helt slumpartat. Vi är nio personer som handlägger disciplinärenden, över hälften är höga jurister. Jag sitter med som representant för SEF, Svensk Elitfotboll, och klubbarna. Avsade vi oss det avsäger vi oss också den demokratiska processen.

• I brevet frågar sig Ljungskile också varför frågan bordlades. "Var det för att straffet skulle kunna träda i kraft i just mötet mot Gefle"? Vad säger du om det?

 – Det är ju fullständigt korkat. Utan att veta säkert så tror jag frågan bordlades för att alla parter inte hunnit komma in med en skriftlig redogörelse. För övrigt gick det väl ganska fort att komma till beslut, det var ju bara ett par veckor sedan som den aktuella matchen spelades.

• Ska du vidta nån åtgärd efter anklagelserna?

 – Nä, det är inget att bråka om. Den som skrivit är upprörd och det måste man väl få bli ibland. Men han är inte påläst.

Ljungskile menar att avstängningen av David Wilson, samt böter på 100 000 kronor för felaktiga reklamskyltar, är ett sätt för fotbollsförbundet att markera att man inte vill ha Ljungskile i allsvenskan.

Leif Lindstrand:

– Som nykomling och en mindre klubb är det inte lätt att leva upp till alla krav som allsvenskan innebär. Det är mycket vi sett mellan fingrarna med när det gäller Ljungskile och deras hemmaplan Starke Arvid.

GIF-tränaren Pelle Olsson tror inte att bråket kommer att påverka själva matchen i morgon,.

– Den är det spelarna på planen som avgör.

Mer läsning

Annons