Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundevall i gips efter benbrott

Nej, inte nu igen. Simon Lundevall blev fjärde spelare på kort tid i Gefle IF att bryta ett mellanfotsben.

Men GIF tänker inte ta in någon ersättare.

– Nej, vi har så många duktiga kantspelare ändå, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Det var på torsdagens träning som Simon Lundevall plötsligt fick ont i sin fot.

Röntgen visade på ett brutet mellanfotsben och foten har nu gipsats. Lundevall får behålla gipset i cirka fem veckor innan rehabträningen tar vid, men eventuellt kommer det även krävas en operation och då blir konvalescensen längre.

Det är samma typ av benbrott i foten som tidigare drabbat Marcus Hansson, Hjalmar Öhagen och Erik Törnros. I Törnros och Hanssons fall krävdes operation. Öhagen var den som snabbast tog sig tillbaka, i hans fall tog det fyra månader.

Simon Lundevall kom till Gefle IF från Västerås SK i somras, och värvades när klubben tappade James Frempong till Norrköping. Under hösten har det blivit två inhopp i allsvenskan för 21-åringen.

– Det är framför allt tråkigt för Simons del eftersom det är hans första försäsong hos oss och den är viktig för honom. Men det är tur i oturen att det sker nu, det kommer fortfarande vara mycket kvar av säsongen när han kommer tillbaka, säger Pelle Olsson.

Gefle IF får förstärka truppen fram till 31 mars, men Lundevalls skada föranleder inte någon värvning enligt Pelle Olsson, som tycker att kantalternativen är tillräckligt många ändå.

GIF spelar sin första träningsmatch 4 februari, borta mot Örebro.

Mer läsning

Annons