Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundevall sitter nöjd på Frempongs gamla plats

Han tar James Frempongs plats rakt av.

I omklädningsrummet alltså. På planen får nog Simon Lundevall vänta ett litet tag till...

– Det har gått sjukt fort men jag är riktigt nöjd och glad över att vara här, säger Gefle IF:s nyförvärv från Västerås SK.

Annons

Med skadade Hjalmar Öhagen på ena sidan och Jakob Orlov på den andra slår sig 22-åringen ner på träbänken i Strömvallens inre efter sin allra första träning i ett allsvenskt lag.

Frempong ut, Lundevall in och det var snabba bud som gällde.
– Jag åkte till Gävle i onsdags och skrev på kontraktet, tillbaka till Västerås för att ordna upp lite saker där och så hit igen för första träningen. Lite trött och mör är man nu och dessutom gick allting med ett högre tempo där ute på planen än jag är van med, flinar Simon.

GIF hade varit och tittat på yttermittfältaren i några matcher i superettan men själv visste han inte så mycket mer än så. Värvningen var nog tänkt till nästa säsong men skyndades på när Frempongaffären fick en lösning.
– Målet har väl hela tiden varit att komma så långt som möjligt som fotbollsspelare och få chansen i ett allsvenskt lag är otroligt stimulerande. Nu är jag här i Gefle och jag hoppas bli ännu bättre.

Simon har hela tiden tagit kliv framåt i sin utveckling från tiden i hemstaden Eskilstuna till sina tre säsonger med VSK. De första två i division 1 och nu 20 matcher i superettan. Tre mål, fem assist och en allmän uppfattning om att vara Västerås bästa och viktigaste spelare har hans debutsäsong i den näst högsta serien burit med sig.
– Det har gått bra och jag är nöjd. Det här är såklart ett steg ytterligare men jag tror nog att jag kan hänga med här också. Nu först gäller det väl att sätta sig in i det spelsätt som GIF har, lära känna spelarna och bli lite hemtam helt enkelt, säger Simon.

GIF har värvat en yttermittfältare som gillar att utmana och gärna ta offensiva initiativ. Några mål brukar det bli men en känslig passningsfot är kanske den allra främsta tillgången.

Då är det högerfoten som gäller trots att han spelar på vänsterkanten.
– Det är där jag har spelat alla år med VSK, det är där jag trivs bäst och känner mig mest hemma.

Hemma på slutet var han dock inte i Västerås. Med ett utgående kontrakt ville han inte skriva på något nytt innan det blir klart vilken serie som ekonomiskt krisande VSK skulle spela i nästa säsong. Laget ligger också på nedflyttningsplats i superettan just nu. Följden blev att han petades och inte fick följa med till Sundsvall i VSK:s senaste match.

– Klart det kändes jäkligt surt och jag förstod inte riktigt varför dom resonerade så. Men nu kom det något gott ur det också och det här blev en jäkligt bra lösning både för mig och klubbarna, säger Simon.

Han kommer inte att ta en plats i startelvan mot Häcken på söndag men förmodligen är han med i truppen och sitter på bänken.
– Bara det skulle vara riktigt roligt. Får jag chansen att spela så kommer jag också att ge allt.

Mer läsning

Annons