Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundevall uttagen i landslaget

/

Det räckte med ett träningspass med Elfsborg för Simon Lundevall.
Sedan var han en landslagsman...
– Klockan två ringde Marcus Allbäck och undrade om jag ville följa med till Abu Dhabi, säger Simon till förbundets hemsida.

Annons

Efter nästan fyra säsonger i Gefle IF bytte Lundevall till det allsvenska topplaget Elfsborg. Han gjorde klart med Boråsklubben mitt i seriespelet i höstas. Sedan var han med och hjälpte GIF till ett nytt kontrakt via kvalspelet mot Ljungskile där han blev målskytt i sin allra sista match för klubben.

Det är visserligen bara januariturnén utan de största svenska stjärnorna i alla ligor runt om i världen och dessutom efter en hel massa återbud. Men det är ändå den svenska gula landslagströjan som åker på för allra första gången.

Simon blev inkallad när Malmö FF:s Emil Forsberg tackade nej sedan han blev klar för Red Bull Leipzig och kan inte resa med landslaget.

– Det känns helt fantastiskt, det är en dröm som gått i uppfyllelse. Det är klart man tackar ja till den här chansen, fortsätter Simon till förbundet.

Just nu i dagarna har han installerat sig på ett hotellrum i Borås efter flytten från Gävle och försöker få ordning på tillvaron bredvid fotbollen där det första passet med den nya klubben precis har avslutats.

Han är uttagen som Elfsborgsspelare men man måste ändå säga att det är hans insatser i Gefle-tröjan som gjorde att förbundskapten Erik Hamrén tillsammans med sin vapendragare Allbäck fått upp ögonen.

Han erkänner att det är många tankar som snurrar i huvudet och det var ingenting han kunde tänka sig eller var förberedd på.

– Det är ju några killar till i laget som ska med så jag får väl ta rygg på dem, säger Simon avslutningsvis till svenskfotboll.se

Mer läsning

Annons