Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål av Fällman – och dansk debut i GIF:s premiärförlust

/

Förlust mot Sirius i första träningsmatchen – precis som i fjol. Ändå är det mycket som skiljer nu från då i Gefle IF.
– Vi står oss bättre i år, nu är alla med från början, säger mittbacken David Fällman – målskytt för första gången i GIF-tröjan.

Annons

När Gefle IF mötte Sirius på Strömvallen för ganska precist ett år sedan var det rörigt värre med mängder av nya spelare, en ny tränare och nyförvärv på väg in (Anders Bååth och Dioh Williams).

På så sätt är det ett mer stabilt GIF nu, som ändå förlorade en jämn match mot Sirius på Lötens IP i fyra minusgrader och lätt snöfall.

GIF tog ledningen efter en halvtimme på hörna genom, hör och häpna, David Fällman, som petade in bollen sedan Bååth skarvnickat.

– Ja, kors i taket. Jag har inte fått gå upp på hörnor eller fasta under hela tiden i Gefle. Jag har tjatat och tjatat, utan att få chansen. Förrän nu, och så gör jag mål. Lite sjukt faktiskt, säger Fällman med ett leende.

När gjorde du senast mål?

– Oj, det var 2007, i min debut i Eskilstuna Citys a-lag. Men då gjorde jag två på en gång.

David Fällman var lagkapten. Men om han blir det även i det allsvenska seriespelet är inte bestämt ännu.

– Vi har flera inofficella ledare, David är en av dem, och vi kommer gå runt på ett antal i början innan vi bestämmer oss, säger GIF-tränaren Roger Sandberg, som var rätt nöjd med det han såg – trots förlusten.

– Känslan är att vi är klart mycket längre fram nu än vad vi var vid motsvarande tid förra året, sen finns det detaljer vi måste nöta på för att bli mer effektiva både framåt och bakåt.

Sirius kvitterade före paus, och tog ledningen i början på den andra halvleken när Kerim Mrbati snodde åt sig bollen, vandrade upp längs hela planen och snyggt placerade in den från långt håll, ett riktigt klassmål.

GIF hade en hel del målchanser, som Dardan Mustafa, framför allt, borde gjort mål på.

Nyförvärvet från Örgryte, Jacob Ericsson, spelade hela matchen som vänsterback när Jens Portin är småskadad. Dansken Martin Rauschenberg bytte av Anders Wikström i halvtid.

Ericsson var inte rädd för att följa med offensivt, men lämnade också en del luckor bakom sig.

– Han gör en bra första match, och visar stundtals att han är mycket intressant med sin vänsterfot och snabbhet. Men han behöver nöta lite mer försvarsspel, är Sandbergs omdöme.

Rauschenberg är kraftfull och såg lugn och trygg ut under sina 45 minuter på planen. Och det kyliga vintervädret, eller konstgräset, påverkade honom inte nämnvärt. Klimatet, och underlaget, var detsamma på Island där han spelade i fjol.

– Det var en typisk första match för säsongen, vi gjorde både bra och dåliga grejer. Men det är långt kvar till serien börjar, och vi kommer bli bättre, säger han efter debuten i GIF.

Hur ser du på dina chanser att bli en startspelare i allsvenskan?

– Jag hoppas bli det, det är mitt största mål. Jag vet att det inte kommer av sig självt, jag måste bevisa på träning och match att jag förtjänar platsen. Men jag tror på mig själv, och kommer jobba hårt så att jag är redo när jag får chansen.

Mer läsning

Annons