Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Gefle IF-Gais

Andreas Karlström var dagens reporter för Matchbloggen. Följ hans rapportering här, och kommentera gärna.

Annons

0-0

 

Ingen bra fotbollsmatch, särskilt inte från Gefle IF. Gais trillade boll bra, åtminstone i första halvlek då göteborgarna dessutom kom till avslut väldigt ofta - utan att vara riktigt nära att spräcka nollan. Bäst chans hade i stället GIF genom Jonatan Bergs ruggiga frispark.

Andra halvlek började lovande, men kom av sig fullständigt. Gais tappade också och var inte i närheten av att komma till så många avslut som under de första 45 minuterna. Återigen var det GIF som hade bästa chansen när Jonas Lantto sköt ett skott i ribban.

Nämnde Lantto var bäste GIF-spelare denna kväll, i övrigt var det många bleka hemmaspelare.

Avslut: 6-16.

Avslut på mål: 4-4.

Bollinnehav: 44-56.

Hörnor: 9-5.

Varningar: Yannick Bapupa, Gefle IF.

 

 

Långskott av Gais Wanderson. Högt över. 40 sekunder kvar nu.

 

 

GIF-hörna. Något av sista chansen... Ytterligare en hörna. Inga farligheter på dessa två heller.

 

Långskott av Jonas Lantto, som samtidigt fick höra av speakern att han blivit utsedd till bäst i GIF. Det kändes helt riktigt, vilket inte var fallet i förra hemmamatchen när han fick samma utmärkelse. Skottet? Nja, en enkel match för Jankulovski.

 

Byte i Gais. Johan Mårtensson går ut, Reuben Ayarna kommer in.

 

Gaischans genom Daniel Nicklasson, dålig träff dock och bollen gick utanför.

 

Gais oroar lite, men kommer inte till avslut. 2-1 till GIF i den grenen i andra halvlek.

 

Daniel Theorin vann en nickduell med nyss inbytte Baldvinsson, fick frispark emot sig och blev fullständigt rasande på domaren. Ingen varning för protest, dock.

 

gjorde Gais ett byte. Pär Ericsson ut, Gudjon Baldvinsson in.

 

Byte Gefle IF, Jonatan Berg går ut, Alexander Gerndt kommer in. Inte som jag trodde, alltså. Jawo tar Bergs plats på högerkanten, Berggren och Gerndt blir anfallspar.

 

GIF hade lite bra men ineffektivt spel på Gais planhalva. Nu är det ett byte på gång i hemmalaget, det är Alexander Gerndt som är på väg in, förmodligen på Hasse Berggrens bekostnad.

 

Ny GIF-hörna. Återigen resultatlös.

 

Varning, GIF, Yanick Bapupa. Gick för hårt in i en nickduell, såg inte så allvarligt ut.

 

GIF-hörna. Resultatlös.

 

Gaischans av Pär Ericsson, som sköt ett skott som Hugosson fick sträcka ut sig på. Samtidigt låg Yannick Bapupa och vred sig i plågor, men han har rest sig nu.

 

Jag råkade skriva att det var bättre spel från GIF i andra halvlek. Efter det har hemmaspelarna knappt haft ett rätt. Den här gången var det Daniel Bernhardsson som sparkade ett inlägg upp mot måsarna.

 

3 508. Trist.

 

Matchens första byte. Gais Tommy Lycén ut, Daniel Nicklasson in.

 

Bra GIF-spel, dåligt inlägg. Lantto svarade för det första, Andreas Dahlén för det andra.

 

Gais första hörna i andra halvlek. Andreas Dahlén nickar ut till Gais andra hörna i andra halvlek. Denna plockar Hugosson ner enkelt.

 

GIF-hörnan blev rätt farlig. Dime Jankulovski nådde precis så högt som krävdes för att Daniel Bernhardsson inte skulle få huvudet på bollen. Jonatan Berg slår hörnor med precision...

 

Bättre spel i andra halvlek, även från GIF alltså. Hemmalaget har en ny hörna, ska alldeles strax slås.

 

Gais jättenära 0-1. Mattias Lindström slog ett inlägg som Omar Jawo och Mattias Hugosson tvekade på. Pär Ericsson såg ut att kunna nicka bollen i mål, men fick av någon anledning inte huvudet på den.

 

Jonas Lantto sköt nyss i ribban! Yannick Bapupa gjorde två bra saker i rad, fick fram bollen till Lantto som hårt bevakad fick iväg ett kanonskott. Även returen var farlig, men något mål blev det inte.

 

Ännu en felpass av Bapupa. Höll på bli en allvarlig Gaiskontring men Omar Jawo städade undan bra. Bapupa måste dock skärpa sig.

 

Amadou Jawo, GIF, drog till på halvvolley efter den senaste hörnan. Bollen fick dock ingen riktig fart och gick dessutom efter backen. Enkelt för Dime Jankulovski.

 

Ny GIF-hörna. Som resulterar i ännu en...

 

GIF-hörna. Resultatlös. Hörnan föregicks av att Dime Jankulovski höll på att tappa en långboll framför fötterna på Hasse Berggren. Såg farligt ut.

 

Inget att rapportera om hittills i andra halvlek, utom att Yannick Bapupa gjorde en helt misslyckad passning, en strumprullare typ, som hade kunnat ge Gais en farlighet. Kongolesen har inte varit direkt till sin fördel än så länge.

 

Inga förändringar i lagen under vilan.

 

Detta var Gais halvlek, men göteborgarna var inte tillräckligt skärpta när det handlade om att avsluta anfallen. I stället var det Gefle IF som hade halvlekens bästa målchans när nyförvärvet från IFK Göteborg, Jonatan Berg, sköt en stenhård frispark från just utanför straffområdesgränsen. Dime Jankulovski i Gaisburen hann knappt reagera, men bollen touchade ribbkrysset och gick utanför.

Gais vann avsluten med 13-3 och hade ganska stort bollinnehav, 59 procent mot GIF:s 41. Hörnor: 1-3. Inga varningar.

 

Bra GIF-kontring som slutade med ännu en nick av Jonas Lantto. Oj, vad han använder huvudet bra i dag... Nicken gick dock långt utanför.

 

Gais senaste hörna blev resultatlös.

 

Bra chanser åt båda hållen nu. Först Berggren för GIF, men han kom aldrig till avslut. Sedan Wanderson för Gais. Mycket nära mål, men Theorin stötte till hörna. Som i detta nu blev till en dubbelhörna.

 

Lantto erbjöds en bra möjlighet att nicka mot mål, men bollen blockerades på vägen. Bra chans annars.

 

2-12 i avslut hittills. Fast nyss var GIF framme, via Lantto på vänsterkanten, dock inget som resulterade i någon farlighet. 1-3 i avslut på mål är lite mer smickrande siffror för hemmalaget.

 

Wanderson igen, frispark över. En halvmeter typ.

 

Skott nu från Wanderson, dock utanför. Han kanske börjar komma igång nu. Ni kanske vet att han gjorde två mål och ett målpass mot Häcken senast.

 

Ofarlig nick av Gaisstjärnan Wanderson. Hittills har han inte synts mycket, däremot hans lagkamrater...

 

Johannes Ericsson är tillbaka på mitten för GIF. Han har ett plåster över vänster ögonbryn.

 

Bra GIF-spel ut på högerkanten varifrån Jonatan Berg skickade in ett hårt och bra inlägg. Gaisbacken Jonas Lundén nådde dock precis före Hasse Berggren.

 

Gais spelar fortsatt trevlig fotboll. Nu var det Tommy Lycén som nickade utanför/över i en halvchans.

 

Johannes syns inte till, förmodligen är han i omklädningsrummet.

 

Johannes Ericsson ligger ner efter en smäll på mittplanen. Ingen av oss här i pressbåset såg vad som hände. "Jossa" har rest sig nu och tar sig åt nacken när han kliver av planen för egen maskin. Troligen kommer han in igen snart.

 

Gaisstjärnan Wanderson sköt ett skott efter backen som Hugosson räddade till hörna. Göteborgarnas första i matchen. Hörnan dock resultatlös, även om läge fanns.

 

Ny bra aktion av Lantto, som trixade förbi en Gaiskille och fick bollen till A Jawo. Där tog det dock stopp.

 

GIF-läge. Jonas Lantto bröt igenom på kanten med en bra rusch och slog ett hyfsat inlägg. Hasse Berggren nådde dock inte fram till bollen.

 

Gaiskontring efter att Bapupa och Johannes missat på mitten. Tommy Lycén sköt ett skott från håll högt, högt över.

 

Inte mycket ordnat GIF-spel nu. Många ogenomtänkta långbollar från backlinjen.

 

Jonatan Berg la frisparken själv. Den snuddade vid ribbkrysset! Mycket bra gjort, med tanke på att Gaismuren stod väl långt fram. Matchens bästa chans så här långt.

 

GIF-läge nu! Jonatan Berg fixade frispark just vid staffområdsgränsen...

 

Gais-chans när Pär Ericsson fick på en halvträff från ganska nära håll. Rätt dålig vinkel dock. Bra Gaisspel nu igen.

 

Amadou Jawo fixar inkast nästan nere vid vänstra hörnflaggan.

 

Gefle IF får matchens första hörna.

Inget farligt kom ut av den, förutom att Gais kontrade och fick frispark vid mittlinjen.

 

Såja, nu kom GIF upp och oroade också... Det var Yannick Bapupa som gjorde en dragning stax utanför Gais straffområdet och serverade ett inlägg till Jonas Lantto. Denne kortväxte spelare stod helt rätt, fick huvudet på bollen - men Dime Jankulovski kunde rädda tämligen enkelt. Bra chans dock.

 

Gefle IF har svårt att få till något spel. Gais har det mesta och bästa.

 

GIF:s mittback Omar Jawo gick hårt in i en duell med Gais Pär Ericsson, som blev liggande en kort stund. Frispark blev det och Gais Fredrik Lundgren nickade strax över. Oroväckande bra Gaisstart på matchen.

 

Pär Ericsson, Gais, kom på högerkanten, en halvchans som slutade med skott högt över.

 

Mattias Lindström i Gais sköt ett skott som Mattias Hugosson hade vissa besvär med, trots att det gick rakt emot honom. "Hugo" snappade dock upp returen till slut.

  

är matchen igång.

 

för avspark. Efter diverse teknikstrul har det trådlösa nätverket vaknat till liv och därmed även matchbloggen. 

Laguppställningarna är precis som Sporten skrev i dagens tidningar, det vill säga ingen Yussif Chibsah på mitten, men måltjuven Hasse Berggren på topp.

Inte särskilt mycket folk på plats, gissningsvis en bit under 4.000. Men det kanske kommer fler innan publiksiffran summeras.

Mer läsning

Annons