Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: GIF utspelat på Gamla Ullevi

Gefle IF möter Gais på bortaplan. Matchbloggens David Blomster håller koll på vad som händer på Gamla Ullevi.

Annons

JUST NU: GAIS-GEFLE 4-0 slut

 

Då återstår bara för matchbloggen att tacka för visat intresse.

 

0-2 mot Örebro, 0-3 mot IFK Göteborg och nu 0-4 mot Gais. Urban Hammar och Pelle Olsson har en del att fundera över. Nästa torsdag gästar Malmö FF Strömvallen.

 

Siffrorna ljuger inte. Gefle blev ordentligt utspelade av Gais i kväll. 0-1 i paus var smickrande siffror för GIF men då fanns fortfarande hopp om en vändning. Det hoppet släckte Hédinsson genom att göra 2-0 bara 81 sekunder in i andra och sen var GIF ett slaget lag.

 

Statistik från matchen: 
Bollinnehav: 60-40
Avslut: 18-5
Avslut på mål: 8-1
Hörnor: 6-4 

 

Matchen slut!

 

92 min: Frispark, GIF. Jonatan Berg skjuter från 30 meter, lättfångat för Gaismålvakten. Men Bergs frispark suddar i alla fall ut GIF:s nolla i kolumnen över avslut på mål.

 

 

 

Tre minuters tillägg aviseras.

 

Nu leder Wanderson den allsvenska skytteligan. Men oj så utspelade GIF blir i kväll.

 

MÅÅÅÅL!
84 min: 4-0 Wanderson do Carmo 

Försöker först hitta en lagkompis, får tillbaka bollen och smäller på halvvolley in sitt tredje mål för kvällen. Var är GIF-försvaret?

 

Byte, GIF: Daniel Westlin ut, Linus Bolin in.

 

80 min: Och det första nyinbytte Romario gör är att avslossa ett skott som Hugosson får göra en svettig räddning på.

 

Byte Gais: Johan Mårtensson ut, Romario in.

 

3 382 åskådare på plats på Gamla Ullevi och jag tror att de flesta är mer än nöjda med kvällens underhållning.

 

75 min: Varning, Gais. Lycén har inte varit på planen i många minuter innan han drar Alexander Gerndt i tröjan på mittplan och får matchens första gula kort.

 

Nej, Det blir inget mål för Mattias Lindström i kväll. Hans byts nämligen ut nu till förmån för Tommy Lycén.

 

66 min: Jättechans Gais. Mattias Lindström skjuter tätt, tätt utanför. Frågan är om Lindström inte kommer att få göra ett mål till slut... 

 

Jag är rädd att det kan komma mer från Gais. Hemmakillarna är verkligen på humör och spelar sig igenom GIF-försvaret gång efter annan.

 

64 min: Hörna, GIF. Theorin nickskarvar mot bortre - men där finns ingen lagkamrat.

 

Byte, GIF: Yussif Chibsah ut, Johannes Ericsson in.

 

MÅÅÅÅL!!
60 min: 3-0 Wanderson

Ett inspel från höger hittar Wanderson som tar emot och rullar in trean bakom Hugosson.

 

59 min: Snabb Gaiskontring där Wanderson hittar Mattias Lindström som lurar Jawo och avslossar ett skott tätt utanför bortre krysset.

 

Byte, GIF: Hjalmar Öhagen ut, Jonatan Berg in.

 

55 min: Bra GIF-chans. Gaismålvakten boxar ner bollen till Daniel Bernhardsson som får kalasläge inne i straffområdet - skottet över.

 

54 min: Hörna, GIF. Nickas undan av Gaisförsvaret.

 

MÅÅÅÅL!
47 min: 2-0 Hédinsson

Blytung start på den andra halvleken när Hédinsson drar en skruvad, ganska lös yttersida mellan två GIF-backar och in under en olycklig Mattias Hugosson.

 

Andra halvlek i gång!

 

Om ni undrar vad det står i övriga matcher så kan ni sluta undra nu. Det här är nämligen kvällens enda match som inleder den 23:e omgången.

 

Statistik från första halvlek: 
Bollinnehav: 61-39
Avslut: 8-2
Avslut på mål: 2-0
Hörnor: 4-1

 

Det har varit mycket, mycket Gais i första halvlek och att det bara står 1-0 ska Gefle vara rätt nöjda med. Gais har självförtroendet och bjuder på ett härlig anfallsspel emellanåt. De ser mer ut som ett topplag än ett lag som slåss i botten. GIF däremot  har inget självförtroende alls och har egentligen bara skapt en enda farlighet under första 45. Uppryckning krävs, och det en ordentlig sådan.

 

 

Första halvlek slut.

 

44 min: Hörna, GIF. Den tar Öhagen hand om. Bollen hamnar hos Chibsah som inte får nån som helst ordning på nicken. Ett avslut i alla fall.

 

 

38 min: Fin aktion av Gais Mattias Lindström som vandrar in från högerkanten och avslutar med ett skott ett par meter utanför den bortre stolpen.

 

36 min: Marcus Hansson blir liggandes efter en duell och tar sig mot ena knäet. Men han är snart på benen igen som tur är. Gefle är ju skadedrabbade så det räcker.

 

30 min: Hörna, Gais som känns farliga mest hela tiden. Den här hörnan slutar dock med frispark för GIF i eget straffområde.

 

Det där borde herrar Westlin och Gerndt gjort något betydligt bättre av.

 

27 min: Farlig GIF-chans. Plötsligt kommer Westlin och Gerndt ensamma mot en enda Gais-back. Dessvärre går det för långsamt och precis när Gerndt ska skjuta hinner en andra hemmaförsvarare emellan och kan täcka.

 

26 min: Ny jättechans för Gais. Lindström spelar in till Ericsson som med en bredsida sätter bollen i ribban.

 

24 min: Jättechans, Gais. En helt omarkerad Pär Ericsson nickar utanför från nära håll. Farligt!

 

Halva första halvlek avklarad. Ni kanske undrar varför jag inte skriver om några GIF-chanser. Det enkla svaret är att det helt enkelt inte har varit några.

 

17 min:  Mattias Lindström chippar fram bollen mot Pär Eriksson som ramlar i kamp med Omar Jawo. Det luktar väldigt mycket straff och reprisbilderna visar att Gefle har en ohygglig  tur att domaren Jonas Eriksson inte blåser.

 

12 min: Hörna, Gais. Är på väg att skruvas direkt i mål men Mattias Hugosson är vaken och tippar bollen till en ny hörna - som hamnar i burgaveln.

 

10 min: Stärkta av målet har Gais tagit ett klart grepp om spelet inledningsvis. En tendens är att man gärna anfaller längs högerkanten. Förmodligen har man bra koll på Omar Jawos ovana vid vänsterbackspositionen. Jawo har haft fullt upp med Mattias Lindström så här långt.

 

Inte den start GIF hade hoppats på direkt. 

 

MÅÅÅÅÅÅL!!
4 min: 1-0 Wanderson do Carmo

Mattias Lindström slår ett inlägg från höger som Wanderson får fram foten på precis framför Theorin och kan stöta  in 1-0 från nära håll.

 

1 min: Gefle till anfall direkt och Gerndt nickskarvar inne i straffområdet men hittar ingen medspelare.

 

Matchen har rullat i gång! 

 

Lagen är ute på planen. Jonas Eriksson, Sigtuna ska alldeles strax blåsa i gång.

 

(18:58)

Tre debutaner fick speltid i GIF mot IFK Göteborg senast. I dag kan det bli ytterligare en. Daniel Leino, 18 år,  sitter nämligen på bänken för första gången i allsvenskan.

 

(18:53)

Gefles formkurva pekar desvärre nedåt för tillfället. Efter en väldigt fin säsong har det inte alls sett lika bra ut i de senaste matcherna och ett trendbrott är säkert efterlängtat i kväll. Det lär dock bli annat än lätt. Gais slåss med näbbar och klor för nytt kontrakt och tre poäng skulle betyda väldigt mycket för göteborgarna som efter 22 omgångar ligger precis ovanför kvalstrecket, två poäng för Hammarby på kvalplatsen. Dessutom är formen bra hos hemmalaget - fyra raka utan förlust.

 

(18:45)
Så där ja, nu hittar ni GIF-laget här intill. Om ni har frågor/funderingar under matchens gång så kan ni maila dessa till mig på david.blomster@gavlenyhetsbyra.se så ska jag i mån av tid försöka besvara dessa här i bloggen.

 

(18:34) 
God kväll!

Och välkomna att följa direktrapporteringen från Gefles bortamatch mot Gais här i matchbloggen. Det är avspark klockan 19, det vill säga om ungefär en halvtimme. Gefle mönstrar samma startelva som mot Blåvitt senast och jag ska nu ägna de närmaste minuterna åt att skriva in denna startelva i en faktaruta här intill...

 

Mer läsning

Annons