Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: GIF vann mot Brommapojkarna

Andreas Karlström var dagens reporter för Matchbloggen. Följ hans rapportering här, och kommentera gärna.

Annons

3-2

 

Mycket sevärd och händelserik tillställning som svängde hit och dit och kors och tvärs. GIF inledde undermåligt, fick tidigt baklängesmål (straff), men lyckades vända på steken genom bra effektivitet på fasta situationer och hade 2-1 till pausvilan. GIF tog tag i taktpinnen direkt i andra halvlek, men obeslutsamhet i försvarsleden gav nytt baklängesmål och då låste sig spelet för hemmakillarna. Som en blixt från klar himmel kom därför Amadou Jawos segermål i 73:e minuten. Slutminuterna blev nervösa, men några riktigt heta lägen skapade inte gästerna, som emellanåt spelade riktigt bra boll och lär vara grymt besvikna efter sin första bortaförlust för säsongen.

 

BP-chans. Men nicken av vem det nu var blev lös och ofarlig. Snart slut.

 

Jätteläge, GIF. Hasse Berggren gör en grym löpning på vänsterkanten, kommer ner mot kortlinjen och slår en passning bakåt till framstormande Jonas Lantto, som dock får dålig träff. Bollen långt utanför.

 

Hörna, BP. GIF får undan bollen.

 

 

 

BP-spelare tog bollen med handen i eget straffområdet. Ingen straff dock. I stället en resultatlös hörna för GIF i momentet efter.

 

Visst BP-tryck som avslutades med Joakim Runnemos fjösare. Inga problem för Hugosson.

 

GIF-hörna. Fullständigt misslyckad, Jonathan Hellström fick för mycket höjd på den, så den gick till inspark.

 

Min kollega David Blomster säger att det kommer att bli fler mål... Jag hoppas domaren blåser av nu på stört!

 

 

GIF inledde halvleken bra, men efter BP:s kvitteringsmål fungerar ingenting.

 

 

Jätteläge, BP. Olof Guterstam såg ut att bara kunna sparka bollen i nät från nära håll, men någon måste ha kommit emellan, för bollen gick utanför till hörna. Denna blev resultatlös.

 

BP-chans. Långskott av Gabriel Petrovic som Mattias Hugosson hade vissa besvär med.

 

 

BP-chans. Olof Guterstam nickade utanför, fick ingen riktig träff.

 

 

5.039. (Jag skäms inte för att jag gissade så galet, det kom faktiskt väldigt mycket folk sista fem minuterna innan avspark)

 

Philip Haglund fick en tå på bollen när han uppvaktad av Jonathan Hellström fick läget inne i GIF:s straffområdet. Mycket tveksamt agerande i GIF:s bakersta led. Antingen borde Hellström ha rensat till hörna, i stället för att inte göra någonting, eller så skulle Hugosson ha rusat ut och städat undan.

 

Jonatan Berg fick bra träff på frisparken som susade en liten bit över ribban.

 

Jonas Lantto fixar nytt sånt där frisparksläge. Från lite längre håll nu, dock.

 

Frispark för GIF i bra läge, snett utanför straffområdet. Liknande lägen har gett två GIF-mål i denna match, men den här gången gick Jonatan Berg för ett skott på mål och det blev lite för löst.

 

GIF-hörna. Resultatlös.

 

Bra BP-anfall som slutade med ett skott av Gabriel Petrovic. Ganska högt över.

 

GIF-chans. Jonas Lantto gick själv och drog på ett långskott som Nordfeldt gjorde en klassisk tv-räddning på. Såg egentligen inte så farligt ut, var nog mest show från BP-keepern.

 

 

Mycket skakig inledning av GIF som åkte på tidigt baklängesmål och kunde ha tappat matchen under första kvarten. I stället leder laget på något märkligt sätt med 2-1 i halvtid. Och Jonatan Berg, som gör sin hittills bästa match i GIF-tröjan, hade bud på ytterligare ett mål.

I övriga matcher har inte ett enda mål fallit.

 

GIF:s andra hörna. Nickades till en tredje - som blev resultatlös.

 

Nickade in en mycket välslagen frispark av Jonatan Berg. Jonas Lantto var den som fixade frisparken, Jon Persson den varnade syndaren i BP.

  

 

Ganska händelsefattigt ett tag, vilket ni även märkt på det minskade bloggandet. Skönt att få vila fingrarna ett tag, tyckte det hände lite väl mycket första halvtimmen. Fast det är ju förstås så det ska vara...

 

Hörnan blev farlig, bollen gick nämligen direkt i stolpen. Spelet var dock avblåst på grund av GIF-ruff.

 

Superläge, GIF! Jonatan Berg kom fri, sköt ett stenhårt skott från nära håll som Kristoffer Nordfeldt gjorde en fantomräddning på och styrde ut till matchens första hörna.

 

BP-chans. Dalil Benyahia gjorde en löpning, kom in centralt och drog på ett skott som Hugosson slängde sig rejält efter. Skottet gick dock strax utanför.

 

Bra GIF-chans. Amadou Jawo befann sig i straffområdet, spelade snett inåt bakåt till framstormande Marcus Hansson. Denne missade dock skottet helt och föll dessutom. Kanske störd av BP-backen som stod närmast.

 

BP spelar verkligen bra emellanåt, fint kortpassningsspel, ofta på ett tillslag. Nyss fick Olof Guterstam kanonläge och nickade mot krysset. Hugosson räddade dock och dessutom blåstes BP-anfallaren av för offside.

 

Bra anfall av GIF, iscensatt av Jonatan Berg som gjorde en stark löpning, väggade med Lantto och slog ett inlägg - till ingen. Amadou Jawo fick sedan ett läge i straffområdet men sumpade chansen.

 

Långskott av BP:s Miiko Albornoz. Lurigt, men Hugosson sög in.

 

 

Yussif Chibsah

 

 

BP:s Olof Guterstam nickade bollen i mål, men domaren valde att ge Daniel  Bernhardsson frispark i stället. Tveksamt, det hade lika gärna kunnat stå 0-2, alltså. GIF är rejält i gungning!

 

GIF har tappat boll tre gånger vid kritiska lägen vilket skapat bra omställningsmöjligheter för BP. Vid alla tre tillfällen är det Yussif Chibsah i GIF som slarvat eller varit vek i närkamperna.

 

BP spelar bra, stärka av chockmålet. Nu sköt mittfältaren Gabriel Petrovic ett stenhårt skott från håll, metern över Hugossons ribba.

 

 

Straff BP!

 

Brommapojkarna i anfall och ett hyggligt skott av Miiko Albornoz. Hoppas jag slipper skriva det namnet mer, det var krångligt...

 

Jonas Lantto, GIF, avlossade matchens första skott, faktiskt ett ganska bra läge, men skottet missades grovt.

 

 

Petter, utsänd reporter från Dagens Nyheter, berättar att BP har bänkat två normalt sett ordinarie spelare, Markus Karlsson och Joakim Runnemo. Kanske för att markera efter pojkarnas dåliga insats hemma mot Helsingborg senast, 0-3 i baken.

 

Martin Andersson, vår reporter på Jernvallen, ringde just och berättade att Sandvikens IF äntligen vunnit en match i tvåan. Det blev fullt rättvisa 3-0 mot Skiljebo. Matchfakta: 1-0 (30) Anders Stenström, 2-0 (85) Filip Johannesson, 3-0 (90) Filip Johannesson.

Skönt för John Wall, hårt pressad SIF-tränare...

 

Folk strömmar in på Strömvallen... i ganska beskedlig takt. Trots det fina vädret verkar det bli en publiksiffra under 4.000. Men vi får se.

 

Hejsan, hejsan. Dags för match igen med förhoppningsvis samma goda resultat som senast, när det blev 1-0-seger hemma mot Djurgården i cupen.

Nu är det allsvenskan som gäller och för motståndet står Brommapojkarna från Stockholm, något av ett succélag med tanke på hur bottentippade nykomlingarna var inför starten.

Gefle IF:s laguppställning är den förväntade och som vi rapporterade om i dagens tidning. Det innebär att unge Marcus Hansson gör sin första allsvenska match från start på mitten. Se faktarutan här intill för mer exakt uppställning.

 

Mer läsning

Annons