Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: GIF vidare till kvartsfinal

Självklart har vi en matchbloggare på plats på Strömvallen när GIF möter Djurgården. Följ David Blomsters rapportering, och kommentera gärna

Annons

JUST NU: Gefle IF-Djurgården 1-0 slut

 

För GIF väntar närmast Brommapojkarna hemma på Strömvallen på söndag. Då är matchbloggen tillbaka igen. Tack för visat intresse.

 

Gefle avancerar välförtjänt till kvartsfinal. Marcus Hansson blir matchvinnare med sitt nickmål i första halvlek, en halvlek som tillhör GIF från början till slut. Andra halvleken blir mer av ett ställningskrig. Djurgården äger mer boll efter paus men har förtvivlat svårt att skapa någonting och de hetaste chanserna är det hemmalaget som jobbar fram.

 

 

Domaren Fredrik Lundberg blåser av matchen och Gefle har vunnit med 1-0.

 

92 min: Frispark för GIF på offensiv planhalva.

 

Fjärdedomaren visar upp tre tilläggsminuter. 

 

90 min: GIF:s Daniel Westlin jobbar fram ett inkast nere vid offensiv hörnflagga.

 

88 min: Nu har DIF etablerat tryck på hemmalagets planhalva.

 

87 min: Ny hörna, GIF.

 

Fem minuter kvar. Den förmodade DIF-forceringen har helt uteblvit.  Just nu känns det som att Gefle har väldigt bra kontroll på det här, nu får hemmalaget dessutom en hörna.

 

Varning, DIF: Jan Tauer.

 

82 min:  Djurgårdstränaren Zoran Lukic får följa resten matchen från läktarplats sedan han förmodligen sagt nåt olämpligt.

 

77 min: Byte DIF, ut Martin Andersson, in Philip Hellquist.

 

74 min: Målchans, GIF. Lantto frispelar Gerndt som försöker lobba över Touray som får upp en hand och styr bollen till hörna. Det blir också det sista Gerndt gör i matchen - han byts ut till förmån för Daniel Westlin. Där kunde, och borde nog,  matchen avgjorts.

 

71 min: Byte, GIF: Gefle gör sitt första byte. Jonatan Berg lämnar planen och in i hans ställe kommer Hjalmar Öhagen. Lantto byter genast kant till högersidan och  Öhagen går in till vänster.

 

Ganska tydlig matchbild just nu. DIF har mycket boll och försöker hitta offensiva lösningar, GIF slår vakt om sin ledning och spelar på kontringar.

 

66 min: Byte, DIF: Trimi Makolli in, Hrvoje Milic ut.

 

62 min: Målchans, Djurgården. Chibsah slår en vansklig hemåtpass till Hugosson som slår den stusande bollen rakt på första bästa djurgårdare, i det här fallet Oremo. DIF-anfallaren får dock bollen lite för långt ifrån sig och får till slut nöja sig med en hörna. Riktigt farligt.

 

60 min: Hörna, DIF. GIF-spelarna tar hand om bollen och går till motattack.

 

1 221 åskådare finns på plats om jag tolkade speakern rätt.

 

52 min: DIF på offensiven i början av andra halvlek och har skapat viss oreda i GIF-försvaret.

 

GIF har inte gjort några förändringar i paus.

 

Andra halvlek har rullat i gång...

 

En bra första halvlek av Gefle som leder rättvist. Det är GIF som varit spelförande och skapat det mesta. Djurgården känns uddlösa och det är bara Boyd Mwila som har hotat vid ett par tillfällen.

 

Första halvlek slut.

 

Vi spelar på tilläggstid av den första halvleken.

 

44 min: Hörna, DIF. Hemmaförsvaret tar undan bollen.

 

42 min: Målchans, DIF. Boyd Mwila snurrar friskt på högerkanten och skottet vållar Hugosson så pass med besvär att han inte kan hålla bollen. Hemmaspelare rensar undan returen.

 

40 min: Varning, Djurgården: Hrvoje Milic får matchens första gula kort.

 

38 min: Byte, Djurgården: Mikael Dahlberg ut, Andrej Komac. Troligtvis en skada, Dahlberg låg ner i smärtor tidigare i halvleken men har försökt spela vidare - tills nu.

 

33 min: Målchans, GIF. Alexander Gerndt tar emot i straffområdet och nyper till direkt med vänstern - strax utanför.

 

30 min: Hörna. DIF. Hugosson boxar undan.

 

27 min: Hörna, GIF som blir resultatlös - men i en andravåg drar Jonas Lantto iväg ett skott från 20 meter som bli halvfarligt.

 

25 min:  Gefle får en frispark - Jonatan Berg går på skott från 30 meter, inga problem för Touray.

 

23 min: Målchans, DIF. Gästerna rullar boll fint och Boyd Mwilla får ett bra läge inne i straffområdet - men bollträffen är sämre och bollen går utanför.

 

Gefle har börjat bra - synd att inte mer folk finns på plats. Det är nog tveksamt om publiksiffran når upp i en fyrasiffrig nivå tyvärr. Man tycker att en åttondelsfinal borde locka fler.

 

17 min: Hörna GIF. Jonatan Berg, som slog hörnan som så småningom ledde fram till målet, slår en ny bra hörna och det blir för några sekunder rörigt framför Touray i DIF-målet.

 

Mål, GIF! 1-0 (14) Marcus Hansson

På sin tredje hörna i matchen får GIF utdelning. Marcus Hansson nickar in 1-0 på en retur.

 

8 min: Johan Oremo är tillbaka på sin gamla hemmaplan och det är han som jobbar fram Djurgårdens första hörna i matchen.

 

5 min: Pigg start av hemmalaget som vaskat fram två hörnor i matchinledningen och haft mycket spel på offensiv planhalva.

 

Matchen är i gång!

 

Båda lagen ställer upp med rätt ordinarie manskap. Gefle vilar Johannes Ericsson och Hasse Berggren och har Yannick Bapupa och Andreas Dahlén på skadelistan. GIF:s startelva hittar ni i faktarutan här intill...

 

 

God kväll!

Matchbloggen är på plats när Gefle IF tar emot Djurgården hemma på Strömvallen i åttondelsfinal i svenska cupen. Det är en dryg kvart kvar till avspark. David Blomster heter jag som ska göra mitt bästa för att guida er genom händelseutvecklingen i matchen. Vi börjar som vanligt med att ta en titt på Gefles laguppställning...

Mer läsning

Annons