Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen mot Gais i farozonen för Jawo

Amadou Jawo är muskelskadad och riskerar att missa matchen mot Gais på onsdag. – I dagsläget är den helt klart i farozonen, säger GIF:s fysioterapeut Johan Holmström.

Annons

Det var helt fel spelare som tvingades kliva åt sidan efter en halvlek mot Örebro i tisdags. Anfallaren Amadou Jawo sprudlade av energi och såg med en utsökt passning till att Daniel Westlin kunde ge Gefle ledningen.

Därför kändes fallet i slutet på den första halvleken extra tungt. Efter matchen konstaterade GIF:s fysioterapeut Johan Holmström att det handlade om en muskelskada i ryggen.

– Det var två incidenter som låg bakom skadan. Dels tog fallet mot underlaget illa och i momentet efter, när han jagade efter bollen, högg det till i ryggen, säger Holmström som i går fick mer klarhet i skadans omfattning.

– Smärtan sitter i magmuskeln på sidan, mot ryggen. Han hade rejält ont i dag (i går). Hur allvarligt det är går inte att säga så här tidigt. Han kommer inte att träna i morgon (i dag) i alla fall.

Matchen mot Gais på onsdag är i fara.

– Vi får se hur det är på fredagen, när akutfasen är över. I dagsläget är matchen mot Gais helt klart i farozonen. Men Jawo brukar återhämta sig snabbt från de blessyrer han åker på. Så jag är ändå hoppfull, säger Holmström.

För Daniel Theorin väntar en kontrollröntgen i slutet på veckan. Holmström hoppas och tror att han kan vara redo för träning igen nästa vecka.

– Det går ganska snabbt att komma tillbaka när en lilltå väl läkt ihop.

Både Hasse Berggren (vaden) och Mathias Woxlin (låret) är på bättringsvägen och ska kunna vara tillbaka i träning till helgen. Alexander Gerndt kommer däremot med största sannolikhet att bli borta ett bra tag framöver.

– Han har fortfarande rejäl smärta i ryggen. Det kommer att ta tid, här handlar det mer om att komma tillbaka till vardagen. Gerndt kan inte gå ordentligt än och det är långsam rehabilitering som gäller, säger Johan Holmström.

GIF:s U21-lag mötte Djurgården på Strömvallen i går. Jumbon Djurgården kom med ett starkt lag och vann med 4–2. Jonathan Hellström utgick med en kvart kvar att spela.

– Jag kände mig lite stel i höften och tog det säkra före det osäkra. Det ska inte vara någon fara, säger Hellström.

Gefle IF har verkligen inte råd med fler skador inför allsvenskans slutspurt.

 

Mer läsning

Annons