Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguide: AIK-Gefle

Annons

AIK–Gefle IF
Råsunda, 17.00
(PPV, 16.50)


Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Thomas Hedlund, Anders Wikström, Andreas Dahlén – Yannick Bapupa, Mathias Woxlin, Johan Claesson, Jonas Lantto – Hasse Berggren, Amadou Jawo.
Andreas Revahl, Ryan Raybould, Johannes Ericsson, Yussif Chibsah, Daniel Westlin, Peter Bergqvist (mv).


Stora stolta AIK har haft en tung säsong och speciellt på slutet har inte segrarna trillat in som är brukligt för ett storlag. På de senaste elva matcherna har det bara blivit en futtig seger – och det är nästan exakt två månader som den inföll. Då blev det 1–0 mot Ljungskile.
Men några kryssmatcher har det i alla fall blivit – fyra av de fem senaste matcherna har gett en poäng. Senast kvitterade AIK i slutminuterna i derbyt mot Djurgården fram till 1–1 och innan dess 0–0 mot IFK Göteborg.
AIK vann matchen i våras på Strömvallen med 1–0 sedan Ivan Obolo nickade in segermålet redan efter en knapp kvart.
Mittbacken Nils-Eric Johansson fick en varning i derbyt mot Djurgården som gör att han är avstängd i eftermiddag. Ex-GIF:aren Patrik Bojent har haft skadekänning och är ett osäkert kort. Han var inte med i derbyt i veckan.
Dessutom finns det frågetecken för Kevin Walker som har ont i baksidan av låret samtidigt som Kenny Pavey är förkyld.
– Dom är med i truppen och sedan får vi hur det blir. Antingen spel från start, bänken eller på läktaren, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till fotbollskanalen.se.

Har tränat på Andersbergs ip både fredag och lördag för att vänja sig med naturgräset inför matchen på Råsunda.
– Allting känns bra och vi har förberett oss på bästa sätt. Vi har analyserat Gais-matchen där vi skapar flera chanser än vad både IFK Göteborg och Djurgården gjorde i matcherna före. Men nu går vi vidare, säger tränaren Pelle Olsson.
Samma 17-mannatrupp som senast är kallad till match. Jonathan Hellström tränar igen men har precis kommit tillbaka efter skada och står över. Även Daniel Theorin och Alexander Gerndt är skadade.
Exakt lag släpper GIF-ledningen någon timme före matchen i dag.
– Det ska bli roligt att möta AIK på stora Råsunda. När vi möttes hemma förlorade vi en jämn match där vi hade väl så många chanser. Men det har hänt mycket sedan dess, säger Olsson.


... AIK vann matchen på Råsunda ifjol med 1–0 sedan ex-GIF:aren Patrik Bojent (f.d Karlsson) nickade in målet.
... Alexander Gerndt inte tog en plats i AIK lånades ut innan GIF köpte loss honom. Men han spelar inte på grund av den ryggskada han ådrog sig på träning.
...att det som vanligt hänt en del i AIK:s trupp sedan i våras. Några har försvunnit och andra har tillkommit.24 sept. Djurgården (b)1–1
13 sept. IFK Göteborg (h)0–0
30 aug. Trelleborg (b)0–2
25 aug. Hammarby (h)2–2
16 aug. GIF Sundsvall (b)1–1


24 sept. Gais (h)0–0
16 sept. Örebro (b)1–1
31 aug. Malmö FF (h)1–2
26 aug. Helsingborg (h)3–0
17 aug. Djurgården (b)0–2


AIK–Gefle1–1
Ljungskile–Djurgården0–1
Gais–Halmstad0–0
Kalmar FF–Elfsborg3–2

Mer läsning

Annons