Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguide: Gefle-Gais

Annons


Strömvallen, 19.00
(PPV, 18.50)Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Anders Wikström, Thomas Hedlund, Ryan Raybould – Yannick Bapupa, Mathias Woxlin, Johannes Ericsson, Johan Claesson – Amadou Jawo, Daniel Westlin.
Ersättare: Andreas Dahlén, Andreas Revahl, Jonas Lantto, Yusiff Chibsah, Hasse Berggren, Peter Bergqvist (mv).


Dime Jankulovski – Jonas Lundén, Andreas Tobiasson, Bobbie Friberg Da Cruz, Kenneth Gustafsson – Richard Ekunde – Levon Pachajyan, Johan Mårtensson, Eyjólfur Hédinsson, Wanderson Do Carmo – Björn Andersson.
Ersättare: Mervan Celik, Fredrik Lundgren, David Durmaz, Pablo Campos, Axel Wibrån (mv).

Får tillbaka några viktiga kuggar. Både Mathias Woxlin och Hasse Berggren är redo för spel igen efter att stått över senast mot Örebro.
– Det gör att konkurrensen hårdnar och det är inte helt lätt att ta ut en startelva. Vi får se exakt hur vi inleder. Dessutom är det ingen fara med Amadou Jawo som finns tillgänglig. Vi har en 17-mannatrupp som är kallad, säger tränaren Pelle Olsson.
Borta jämfört med truppen mot ÖSK är Jonathan Hellström som har en lätt känning i sin ljumske. Annars saknas fortfarande skadade Alexander Gerndt och Daniel Theorin.
Den utsatta tabellsituationen är förstås något GIF:arna pratat om.
– Just nu är det ett race mellan fyra lag där en allsvensk plats står på spel och en plats ger en andra chans via kval. Vi ligger tvåa i en fyrlagsgruppen och har åtta matcher på oss att vara i topp där. Det lag som grejar det här kommer att vara gladare än de som vinner SM-guldet. Så viktigt är det, säger Olsson.
Matcher mot Gais är sällan öppna och målrika.
– Vi kommer inte att få lika stora ytor att spela på som mot Halmstad och helsingborg. Gais är jäkligt bra på att krympa ytorna och spelar kompakt. Men vi går för tre poäng, säger GIF-tränaren.

Har två raka segrar bakom sig och har skuttat upp på relativt säker mark i tabellen. Senast blev det 2–1 hemma mot Djurgården och innan det 1–0 mot självaste IFK Göteborg i ett hett derby.
Har nästan hela truppen intakt. Tommy Lycén byttes dock ut efter 20 minuter i U-matchen mot IFK Göteborg efter en fotskada och han kommer troligen inte att följa med laget till Gävle.
Gais vann hemma på Ullevi mot Gefle i våras med 2–0.


... Gais är ett formstarkt lag med bara en förlust (2–4 mot Kalmar) på de fem senaste matcherna.
... Anders Wikström blev pappa till en liten tjej i söndags och kan spela i kväll.
....göteborgarna har en 4–1–4–1-uppställning där Richard Ekunde ligger nära backlinjen och Björn Andersson de senaste matcherna har spelat på topp.
...Daniel ”Sulan” Westlin gjorde sitt första mål för säsongen i sin första match från start senast.16 sept. Örebro (b)1–1
31 aug. Malmö FF (h)1–2
26 aug. Helsingborg (h)3–0
17 aug. Djurgården (b)0–2
12 aug. IFK Norrköping (b)1–2


15 sept. Djurgården (h)2–1
1 sept. IFK Göteborg (b)1–0
24 aug. Kalmar FF (h)1–4
15 aug. Hammarby (b)4–2
10 aug. Trelleborg (h)0–0


Gefle IF–Gais2–1
IFK Göteborg–Ljungskile2–0
Helsingborg–Kalmar FF1–2
Djurgården–AIK2–2

Mer läsning

Annons