Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: BP–Gefle IF

Brommapojkarna–Gefle iF Grimsta IP, 19.00 (PPV, säsongskortet 18.50)

Annons

Jonatan Berg (fot), Hasse Berggren (häl), Jonathan Hellström (ljumske/knä)

Jon Persson (hälsena), Mikkel Jensen (vad), Andreas Eriksson (låret), Mikael Nilsson (skadad), Pablo Pinones Arce (avstängd).

... Gefle har fyra raka förluster och har inte vunnit en match sedan 24 augusti.

... Och målskillnaden på de fyra senaste matcherna är ingen rolig läsning. GIF har släppt in tolv mål men inte gjort ett enda framåt.

... Brommapojkarnas trend inte heller är särskilt positiv. På de fem senaste matcherna har laget fyra förluster och en uddamålsvinst mot Helsingborg.

... Gefle IF:s senaste mål kom mot Hammarby 24 augusti, och då var det olycklige mittbacken Igor Armas i Hammarby som gjorde självmål. Senast en GIF-spelare gjorde mål var mot Kalmar då Bapupa gjorde 1–1-målet på en hörna.

– Vi behöver vinna en match. Våra senaste matcher har varit tråkiga och poängfattiga, eller poänglösa, så nu vill vi få fart på spelet och börja vinna igen. Nyckeln till framgång mot Brommapojkarna är kontroll. Vi har varit lite för veka. Vi behöver sätta prägel på matchen och kontrollera läget. Fast det blir tufft mot BP, de spelade riktigt bra mot Elfsborg även om det till slut blev förlust. Det blir nog intensivt. Men Brommapojkarna har problem med skador de precis som vi. Men det får man räkna med, säsongen är så lång att det börjar ta ut sin rätt nu. Hjalmar Öhagen är i alla fall tillbaka i truppen så det är bra de långtidsskadade som missar matchen. Jag tycker att vi har haft en väldig otur med Berggrens och Hellströms skador, och nu Jonatan Berg också.

– Det blir en jättetuff match. Det gäller ju ett svårslaget lag och även om det inte gått så bra för Gefle på sistone, åtminstone resultatmässigt, så är det alltid tufft att möta Gefle. Och de har spelat väldigt bra tidigare under säsongen så det blir svårt. Vi har dessutom sex-sju man på skadelistan och Pablo Pinones Arce avstängd, så vi har många spelare borta i en viktig match. Men vi har ändå fem poäng ner till laget under strecket så det känns ganska säkert så vi behöver nog inte oroa oss för streckstriden.

24/9 Malmö (h)0–3

17/9 Gais (b)0–4

13/9 Göteborg (h)0–3

31/8 Örebro (b)0–2

24/8 Hammarby (h)1–0

24/9 Elfsborg (b)0–1

20/9 Djurgården (h)1–4

13/9 Helsingborg (b)1–0

31/8 Örgryte (h)1–2

25/8 Häcken (b)1–5

17/5 Gefle–BP3–2

Gefle och BP möttes inte eftersom BP spelade i superettan. Däremot möttes lagen 2007.

16/7 BP–Gefle2–1

9/7 Gefle–BP1–1

BP–Gefle1–2

Häcken–Örgryte 2–0

Gais–Örebro 3–0

AIK–Djurgården 2–0

Halmstad–Elfsborg 1–2

Djurgården–Trelleborgs, Örgryte–Kalmar. Helsingborg–Häcken, Gefle–Halmstad, Hammarby–Brommapojkarna, Örebro–Malmö, Elfsborg–AIK,IFK Göteborg–GAIS.

Mer läsning

Annons