Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Gais-Gefle IF

Gais–Gefle IF Gamla Ullevi, 19.00 (PPV, 18.54)

Annons

Inga.

Jonathan Hellström, Andreas Dahlén, Yannick Bapupa, Bernhard Nyström, Tomas Fernandez, Hasse Berggren.

... GIF har förlorat samtliga tre bortamatcher mot Gais sedan återkomsten till allsvenskan och har dessutom inte lyckats spräcka målnollan.

... Gais har inte förlorat på de fyra senaste matcherna sedan tränarstaben förstärktes med Benny Lennartsson.

...Jonas Eriksson, Sigtuna är domare i kvällens match – Martin Hansson, Holmsjö skulle ha dömt men det ändrades i sista stund.

...tusen personer att släppas in gratis genom Svenska Spels försorg som denna månad firar att det är 75 år sedan stryktipset startades.

...Wanderson gjorde mål för Gais mot Elfsborg senast vilket var hans tionde för säsongen. Med det bröt han måltorkan på fyra månader.

– Vi förväntas nog föra matchen samtidigt som vi får se upp med deras omställningar. Berggren och Jawo är borta. Man kan säga att det var anfallarna som gjorde mål för Gefle i våras. Nu är det istället mittfältarna. Vi får hålla ett öga på Jonas Lantto. Hos har Wanderson visat på de senaste träningarna att det har varit mer fart, att det mer har varit ”den gamle” Wanderson.

– Gais ligger runt strecket där nere och då blir det alltid känslor med i bilden. Inledningen blir jätteviktig för oss då det gäller att vara fokuserad och göra rätt saker för det kommer garanterat att bli en tuff bortamatch. Det händer inte så mycket med laget sedan matchen mot Göteborg. Tomas Fernandez och skadad och Daniel Leino går in i stälet. Ingen av de långtidsskadade är tillbaka och Bernhard Nyström är fortsatt sjuk. Vi åker till Göteborg med en 16-mannatrupp.

12/9 Elfsborg (b)2–2

31/8 Djurgården (h)1–1

23/8 Helsingborg (b)1–0

17/8 Örgryte (h)1–0

6/8 Häcken (b)0–1

13/9 IFK Göteborg (h)0–3

31/8 Örebro (b)0–2

24/8 Hammarby (h)1–0

15/8 Kalmar (b)1–1

9/8 Elsborg (b)3–2

23/4 Gefle IF–Gais0–0

24/9 Gefle IF–Gais 2–0

24/4 Gais–Gefle IF 2–0

Mer läsning

Annons