Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Gefle IF-Hammarby

Gefle IF–Hammarby IF, Strömvallen, 19.00 (PPV/Säsongskortet, 18.54)

Annons

Hasse Berggren (hälskadad), Jonathan Hellström (ljumske), Yannick Bapupa (avstängd).

Emil Johansson (avstängd).

...Gefle har två raka segrar på hemmaplan mot Hammarby. Gefle vann dessutom bortamatchen mot Hammarby i våras med 2–1 efter mål av Hasse Berggren och Amadou Jawo.

...Hasse Berggren är på väg tillbaka från hälskadan. På träningen i går provade Hasse för första gången sedan hälskadan att springa lite lätt och tyckte själv att det gick framåt.

...Hammarbys supportrar har hävt bortabojkotten och lovar att komma med en stor trupp till Strömvallen i dag.

...Hammarby ligger tredje sist i tabellen med bara fem poäng ned till kvalspel och vill gärna ta poäng på Strömvallen i dag.

...Hammarby har haft många spelare på skadelistan som ska vara tillbaka och redo att spela till dagens match. Bland annat är Monday James och Patrik Gerrbrand tillbaka och även Fredrik Söderström ska vara tillbaka efter skada.

– Hammarby är ett energiskt lag och det kommer att bli en intensiv match. De spelar under stor press och kommer säkert att ta i lite extra. Det kommer att vara viktigt för oss att vi håller ordning och reda i vårt spel och inte lockas med i flängigt och svängigt spel som det kan bli mot Hammarby. Men det kommer att bli en spännande och färgstark match.

– Det blir en otroligt svår match. Gefle är oerhört disciplinerade i sin spelidé, men det finns en del lag som har åkt i från Strömvallen med tre poäng. Det viktiga för oss är att vi måste fokusera och hålla vår matchplan väldigt strikt. Men Gefle har gjort det otroligt bra med så små resurser, säger Tony Gustavsson till SvenskaFans.

15/8 Kalmar (b)1–1

9/8 Elfsborg (b)3–2

3/8 Djurgården (h)2–0

26/7 Helsingborg (b)0–2

19/7 Helsingborg (h)0–2

15/8 Elfsborg (h)2–3

9/8 Djurgården (b)1–0

3/8 Helsingborg (h)1–2

27/7 Örgryte (b)0–0

20/7 Örgryte (h)0–1

13/4 Hammarby–Gefle1–2

26/10 Gefle–Hammarby3–0

12/5 Hammarby–Gefle2–1

Djurgården–Göteborg0–2

Trelleborg–Halmstad1–0

Gefle–Hammarby 2–0

Örgryte–Malmö 1–2

Häcken–BP1–1

AIK–Trelleborg. Kalmar–Hammarby, Halmstad–Häcken, Göteborg–Elfsborg. GAIS–Djurgården, Malmö–Helsingborg, Brommapojkarna–Örgryte, Örebro–Gefle.

Mer läsning

Annons