Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Häcken–Gefle IF

Annons

Skador/avstängningar

Häcken: Mohammed Ali Khan (ljumske), Janne Saarinen (hälsena), Jonas Bjurström (knä).

Gefle IF: Omar Jawo (huvud), Daniel Leino (fot), Hasse Berggren (häl), Jonathan Hellström (ljumske), Jonatan Berg (fot).

Notera att...

... GIF lämnade Gävle vid 16-tiden i går. Laget bodde på hotell i Skara i natt, innan resan mot Göteborg fortsatte i dag. Skara är för övrigt GIF-tränaren Urban Hammars hemstad.

... Omar Jawo har ont i huvudet efter smällen mot Trelleborg och finns inte med på Hisingen i kväll.

... Daniel Leino inte finns med i truppen på grund av skada. Eric Larsson går in istället.

... GIF hade en provspelare på besök på gårdagens träning, i form av Hilles 21-årige anfallare Jonas Jonesson. GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson kunde inte ge något klart besked angående en eventuell framtid för Jonesson i klubben. "Det som går att säga nu är att finns en framtid efter 2010", säger Pelle.

... tabellfemman Häcken är på väg mot sin bästa placering någonsin i allsvenskan. Den bästa prestationen sedan tidigare är sjätteplatsen 1993.

Tränarna säger

Peter Gerhardsson, Häcken:

– Vi har fortfarande en fjärdeplats att jobba för. Om vi då inte skulle ha någon motivation för den här matchen skulle det vara ett underbetyg för samtliga inblandade. Vi har haft ett gott självförtroende hela säsongen och är naturligtvis väldigt nöjda så här långt.

– Gefle är alltid ett svårt lag att möta. Det man först kan peka på är deras disciplinerade försvarsspel, men laget har även lyckats utveckla anfallsspelet. Det har blivit mer passningsorienterat och det är mycket tack vare mittfältet med Chibsah och Bapupa. Mot AIK vågade Gefle gå framåt.

Urban Hammar, Gefle:

– Spelarna är i fysiskt och psykologiskt bra slag just nu. Häcken och Trelleborg är två rätt likartade lag, med god organisation och ett flödande centralt anfallsspel. Om vi lyckas komma upp i samma nivå som senast, med samma energi, kan det räcka ganska långt. Häcken är ett av allsvenskans absolut bästa lag och de är värda all respekt.

– En del undrar vad det är för mening med vissa matcher, men det är ett språk jag inte förstår. Det finns alla skäl i världen att vara motiverad för den här matchen.

Fem senaste

Häcken:

25/10 Elfsborg (b)1–1

19/10 Djurgården (h)2–1

4/10 Helsingborg (b)0–1

29/9 Örgryte (h)2–0

23/9 Kalmar (h)0–0

Gefle IF:

25/10 Trelleborg (h)2–1

17/10 AIK (b)0–1

4/10 Halmstad (h)1–0

29/9 Brommapojkarna (b)0–1

24/9 Malmö (h)0–3

Den här säsongen

5/7 Gefle IF–Häcken1–1

Förra säsongen

Möttes ej

Vi tippar

kvällens matcher:

Helsingborg–Djurgården0–1

Häcken–Gefle1–1

Trelleborg–Hammarby0–1

AIK–Örebro2–0

Örgryte–Elfsborg2–1

Tisdagens resultat

IFK Göteborg–Halmstad 2–2

Kalmar FF–Malmö FF 5–4

$1

Söndag: Elfsborg–Helsingborg, Djurgården–Kalmar, Gefle–Örgryte, Hammarby–Häcken, Örebro–Trelleborg, IFK Göteborg–AIK, Halmstad–Gais, Malmö FF–Brommapojkarna (alla matcher börjar 15.00).

Mer läsning

Annons