Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Hammarby–Gefle IF

Hammarby–Gefle IF, Söderstadion, 15.00 (PPV, 14.55)

Annons

Skador/avstängningar

Inga.

Jonatan Berg, sjuk (halsont).

Notera att...

... GIF medvetet har valt att träna vidare på konstgräset på Strömvallen i stället för att leta efter naturgräsplaner inför matchen på Söderstadion.

...lagen möttes i en träningsmatch i våras som Hammarby vann med 1–0 sedan Lolo Chanko skruvat in en frispark. Se upp för det idag!

... GIF har förlorat de tre senaste matcherna på Söderstadion med uddamålet. Ifjol blev det 2–1.

...Suleyman ”Sulan” Sleyman som lämnade Hammarby i vintras för Syrianska kommer att avtackas i halvtidsvilan i dag.

Tränarna säger

– Hemmapremiär. Det är stort för alla Hammarby-spelare att komma tillbaka och spela hemma på Söderstadion, säger assisterande tränaren Andreas Pettersson till FotbollDirekt.se.

– Vi vet att vi är starka hemma. Nu är vi extra stärkta efter en poäng i den svåra bortamatchen mot Elfsborg. Gefle har spelat upp sig och utvecklat sitt lag genom åren. De har utvecklat sitt anfallsspel, där finns mycket kvalitet. Gefle gjorde en jättebra match mot Kalmar, säger Pettersson.

– Vi fick en bra kicka av premiärmatchen mot Kalmar. Men nu är det en helt annan uppgift som väntar. Det är hemmapremiär för Hammarby på Söderstadion och det kommer att vara en speciell atmosfär runt omkring. Men vi kommer att bortse från miljöfaktorn och se våra möjligheter i stället. Jonatan Berg har haft ont i halsen och inte tränat i torsdags och den sista träningen inna matchen. Det gör att han inte finns med nu. Daniel Westlin och Bernhard Nyström går in i truppen som annars är densamma som mot Kalmar.

GIF:s lag

Senaste

4/4 Elfsborg (b)1–1

6/4 Kalmar (h)1–1

Förra säsongen

26/10 Gefle–Hammarby 3–0

12/5 Hammarby–Gefle2–1

Vi tippar

Hammarby–Gefle 2–2

FK Göteborg–Djurgården 6–0

 

Gais–Helsingborg, Malmö FF–Örgryte, Kalmar FF–AIK. Djurgården–Gefle, Halmstad–Brommapojkarna, Häcken–IFK Göteborg. AIK–Malmö FF, Helsingborg–Hammarby, Trelleborgs FF–Gais, Örgryte–Örebro, Elfsborg–Kalmar FF.

Mer läsning

Annons