Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Kalmar-Gefle

Annons

Kalmar FF–Gefle IF
Fredriksskans, 19.00
(Säsongskortet/PPV, 18.55)Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Thomas Hedlund, Andreas Dahlén – Yannick Bapupa, Yussif Chibsah, Mathias Woxlin, Johan Claesson – Alexander Gerndt, Hans Berggren.
Ersättare: Peter Bergqvist (mv), Andreas Revahl, André Grim, Ryan Raybould, Johannes Ericsson, Jonas Lantto, Daniel Westlin.

Petter Wastå – Arthur Sorin, Joachim Lantz, Marcus Lindberg, Emin Nouri – Patrik Ingelsten, Rasmus Elm, Henrik Rydström, Viktor Elm, Daniel Sobralense – Stefan Larsson.
Ersättare: Zlatan Azinovic (mv), Patrik Rosengren, Erik Israelsson, Abiola Dauda, Jimmie Augustsson.Lagets näst bäste målskytt just nu, David Elm, fick målvakten Pa Dembo Touray över sig i matchen mot Djurgården senast. Elm tvingades lämna planen, och det befarades att det handlade om en fraktur i vaden. Röntgen visade dock att det rörde sig om en mjukdelsskada i fot och knä. David Elm missar matchen mot Gefle, men bör vara tillbaka mot Norrköping på söndag.
Förutom David Elm är Tobias Carlsson och Lasse Johansson skadade. Henrik Rydström återkommer efter sjukdom och Daniel Sobralense är tillbaka från skada. Det troliga är att Stefan Larsson går upp som ensam forward.
KFF:s assisterande tränare Kent Bohman ser fram emot slutspurten av allsvenskan.
– Vi är fullständigt medvetna om vår situation och vi behöver bara gå ut och handla mjölk för att bli påminda om den. Det är viktigt att inte ta in för mycket från den yttre världen, utan bara koncentrera sig på det vi ska göra. Vi är trygga i oss själva, säger Bohman.


Amadou Jawo, som läckert pangade in 3–0 mot Hammarby senast, kan inte vara med mot Kalmar i kväll. Ett ryck i slutskedet av matchen gjorde att det högg till i baksidan av låret – och Jawo tvingades kliva av. Matchen mot Kalmar har hela tiden varit i fara och nu står det klart att Gefle får klara sig utan Jawo i kväll.
En annan viktig spelare som inte finns med i 18-mannatruppen är mittbacken Anders Wikström. Han slog axeln ur led i den första halvleken mot Hammarby, men kunde spela vidare efter behandling. Nu är axeln dock i behov av vila.
– Han kunde ju spela vidare, men problemen kommer först efteråt. Vi visste att Wikström var ett frågetecken och det kan ta närmare en vecka för honom att återhämta sig, säger GIF-tränaren Pelle Olsson som ändå har förhoppningar om att både Wikström och Jawo ska vara tillgängliga för spel igen borta mot Trelleborg på söndag.
GIF tränade på Kungsbäcks IP i går innan avresan mot Kalmar.
– Det var en väldigt kort träning. Det såg koncentrerat ut, säger Pelle.... Gefle vann båda mötena med Kalmar FF i fjol, 1–0 på Fredriksskans och 2–1 hemma på Strömvallen.
... Kalmar FF krossade GIF med 5–1 på Strömvallen i somras.
... Gefle har sex raka matcher utan förlust. Senaste förlusten kom mot Malmö FF den 31 augusti (1–2 på Strömvallen).
... Gefle har fått fart på sitt målskytte, sex mål på de två senaste matcherna ger hopp om mer på Fredriksskans.
... Kalmar FF leder allsvenskan med tre poängs marginal till Elfsborg, trots att laget endast har två segrar på de fem senaste matcherna.
... årets stjärnskott i Gefle IF, Amadou Jawo, inte finns med i kvällens match.
... Ljungskile förlorade hemma mot Malmö FF i går kväll (1–3), vilket ger Gefle IF arbetsro ovanför kvalstrecket.
25/10 Djurgården (b)1–0
18/10 Göteborg (h)0–1
5/10 Trelleborg (b) 1–2
28/9 Elfsborg (h) 2–1
24/9 Helsingborg (b) 0–1

26/10 Hammarby (h)3–0
20/10 Sundsvall (b)3–2
4/10 Ljungskile (h) 1–1
28/9 AIK (b) 1–1
24/9 Gais (h) 0–0Elfsborg–Djurgården2–1
Trelleborg–Göteborg2–1
Hammarby–Halmstad1–1
Kalmar–Gefle2–0

Mer läsning

Annons