Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Malmö FF–Gefle IF

Malmö FF–Gefle IF Swedbank Stadion, 19.00
(Säsongskortet/PPV, 18.54)

Annons

Ulrich Vinzents, muskelbristning baksida lår, Jimmy Dixon, muskelbristning baksida lår.

Jonas Lantto, magsjuk (tveksam till start), Hjalmar Öhagen, halsinfektion, Daniel Westlin, halsinfektion.

Notera att...

... Malmö saknar halva sin ordinarie backlinje.

... MFF inledde serien med tre raka segrar. Efter det har det blivit en oavgjort och en förlust. Plus en 0–1-förlust i cupen mot Mjällby.

... Malmö har spelat målsnåla matcher den här säsongen. Tre av fem matcher har slutat 1–0, en har slutat 1–1 och den enda målrika kom mot Örgryte (3–0).

... det är helt jämnt i matcher mellan lagen under Gefles nuvarande sejour i allsvenskan. Tre segrar var och två oavgjorda matcher. Däremot har Malmö gjort 15 mål mot Gefles tolv i dessa åtta matcher.

– Nyckeln är att ha ett snabbare passningsspel. Gefle spelar ett klassiskt positionsförsvar, där spelarna ligger i sina zoner hela matchen. Det gäller för oss att passa bollen snabbt så att de inte hinner göra sina överflyttningar.

– Vi har skapat en hel del bra chanser, sedan har avsluten inte varit de bästa - eller så har målvaktsspelet varit bra. Tittar man på statistiken blir det inte så många chanser i en match, kanske 6–7 avslut på mål och ett tiotal sammanlagt. Och möter man då lag som ligger med 8–10 man på rätt sida bollen blir det svårt.

– Ytterpositionerna blir väldigt viktiga för vårt kontringsspel. Vi förväntar oss ett kolossalt offensivt MFF. De kommer att anfalla med mycket folk och nu har de ett ännu större ryggstöd från sin publik än tidigare.

– De har många spelare att välja på. Kommer Ofere eller Mehmeti att spela på topp? Kommer Figueiredo att spela på mittfältet eller på topp? Kommer Harbuzi att fungera som balansspelare eller kommer han att spela längre fram? Det är detaljer som kommer att påverka matchbilden, men i stort vet vi hur den kommer att se ut. Det gäller att vi är uppmärksamma och hela tiden rörliga.

22/4 Elfsborg (b)0–1

19/4 Trelleborg (h)1–1

16/4 AIK (b)1–0

13/4 Örgryte (h)3–0

4/4 Häcken (b)1–0

23/4 GAIS (h)0–0

19/4 Elfsborg (h)1–2

15/4 Djurgården (b)0–0

12/4 Hammarby (b)2–1

6/4 Kalmar (h)1–1

Malmö–Gefle2–0

Gefle–Malmö1–2

Vi tippar

Malmö–Gefle1–1

Halmstad–Djurgården1–0

GAIS–Hammarby1–2

AIK–Helsingborg2–2

IFK Göteborg–Örebro 1–0

Brommapojkarna–Elfsborg, Kalmar FF–Häcken, Trelleborgs FF–Örgryte.

Djurgården–Gais, Gefle–Örebro, Helsingborg–Malmö FF, Elfsborg–IFK Göteborg.

Mer läsning

Annons