Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MFF-stjärnans armbåge på Florén anmäld – av privatperson

/

Markus Rosenbergs armbåge på Jesper Florén kan få konsekvenser.
En privatperson har anmält händelsen till förbundets disciplinnämnd.
– Men det ska mycket till för att vi ens ska ta upp ett sånt här ärende, säger Göran Nilsson, vice ordförande i disciplinnämnden.

Annons

I slutet av söndagens match mellan Malmö och GIF så armbågade Markus Rosenbergs GIF:s back Jesper Florén så han började blöda i pannan. Backen fick lämna planen – men MFF-stjärnan klarade sig undan.

Nu har en privatperson anmält Malmöstjärnan till förbundets disciplinnämnd.

– Vi får in en eller två anmälan varje år från privatpersoner. Det vi gör när vi får in anmälan är att utreda händelsen för att se om den ens har någon bäring.

Kan vem som helst göra en anmälan?

– Ja, det är bara att skriva rakt upp och ner och skicka in. Sen kräver förbundet ofta en komplettering, och då brukar det oftast falla.

GIF:s sportchef Hasse Berggren fick information om anmälan under tisdagen.

– Jag har ingen åsikt så här i efterhand, men det var en jäkla smäll som Jesper åkte på. Nu är det upp till förbundet att ta ett beslut i frågan. Jesper har ett väldigt stort jack i pannan, säger han till Sporten.

Florén fick ingen hjärnskakning, men backen kommer att spela med en hjälm i cupmatchen mot Thorengruppen på onsdag.

– Det använder jag bara för att skydda såret så att det inte går upp igen under matchen. Jag mår bra nu och det ska inte vara några problem att spela matchen, säger han.

Mer läsning

Annons