Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mild vinter – det kan bli GIF:s räddning

Det behöver inte bli så dyrt som befarat för Gefle IF att träna på Strömvallen i vinter. Det menar i alla fall Lars Sandberg, idrottschef på Gävle kommun.

– Vi vill att GIF ska betala den faktiska kostnaden. Men att det skulle bli en höjning på 600 000 kronor känns långsökt, säger han.

Annons

I går kunde Sporten berätta att Gefle IF nåtts av beskedet att kommunen chockhöjer hyran för Strömvallen. Och en höjning blir det. GIF kommer att få betala mer i hyra under januari och februari, än vad som varit fallet tidigare, det bekräftar idrottschefen Lars Sandberg. Men att höjningen skulle bli så stor som 600 000 kronor, som GIF befarar, det tror han inte.

– De här 600 000 kronorna är väl vad de (Gefle IF) fått fram utifrån hur många megawattimmar det gått åt tidigare, men det stämmer inte, säger han.

Kommunen vill att GIF betalar vad det faktiskt kostar att värma upp och hålla Strömvallen spelbar under de kallaste vintermånaderna. Exakt hur mycket det blir återstår alltså att se.

– Är det så milt som det är nu så blir det ju inte så mycket, säger Lars Sandberg, som inte heller helt kan utesluta att det faktiskt blir så dyrt som GIF befarat.

– Nej, det är klart att det kan bli så mycket men det tror jag inte, säger han.

Gefle IF har mot alla odds klarat sig kvar i allsvenskan säsong efter säsong men ska succén fortsätta krävs förbättrade villkor, inte försämrade, menade GIF-tränaren Pelle Olsson i går.

Att det ekonomiskt hårt pressade GIF oroas av kommunens nya bud har Lars Sandberg förståelse för.

– Det är klart jag förstår, de har ju ingen bra ekonomi, så det är inga konstigheter. Men vi har inte heller någon bra ekonomi och vi har prioritet på barn och ungdom i första hand, säger han.

Kommunen hade en idé om att GIF kunde träna i inomhushallen i Andersberg under den kallaste perioden, för att på så sätt spara pengar, men den ratades av GIF och Pelle Olsson.

– Det får vi acceptera. Vi menar inte heller att de ska börja träna på Strömvallen två, tre veckor före seriestarten, men ska de börja tidigare så har det ett pris, säger Lars Sandberg.

På torsdag ska parterna träffas igen och idrottschefen är optimist inför det mötet.

– Det här kommer vi att lösa på något sätt, det tror jag, säger han.

Mer läsning

Annons