Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monstret från Sundsvall ska knäcka Gefle

Hannes Sigurdsson och Sören Åkeby har inte varit bästa vänner under säsongen.

Ändå är det den store Islänningen som Sundsvalls tränare sätter sitt hopp till i morgon.

Som ändå inte kan låta bli att säga:

– Hade jag startat fler matcher hade jag gjort fler mål.

Annons

Efter tre säsonger är det i morgon kväll slutspelat för gott i GIF Sundsvall för den store och tunge anfallaren Hannes Sigurdsson. Kontraktet går ut och klubben vill inte behålla honom – trots att han öst in 26 mål genom åren.

En frostig relation till tränaren Sören Åkeby sägs vara en av anledningarna till att Islänningen lämnar laget. Dessutom gick klubbledningen ut och deklarerade att "man skulle satsa på en annan forward" när Sigurdsson vägrade att skriva på ett nytt kontrakt tidigt i våras innan seriestarten.

Det ska ha gjort att tränaren Åkeby ofta valt att starta med andra spelare under säsongen. Inget som gjort Hannes Sigurdsson på särskilt gott humör – och en hel del hårda ord ska ha växlats mellan de två vid flera olika tillfällen.

Men lagom till kvalmatcherna mot Gefle har Sundsvallstränaren lagt prestigen åt sidan och satt in sin målfarlige anfallare i laget igen. I den första matchen spelade Sigurdsson ensam toppforward – och han lär göra det på Strömvallen i morgon också.

Men trots att både Sigurdsson och hela Sundsvall blev mållösa i onsdags är 27-åringen, som går under namnet "Monstret", helt övertygad om att Giffarna kommer att vända på 0–1-underläget.

– Vi har gått igenom den första matchen och tittat på det som var bra och det som gick fel. Vi kommer att vinna. Vi vet vad vi måste göra för att vinna.

• Mål till exempel?!

– Ja, självklart är det så. Vi har inte så mycket att förlora. Jag kan tänka mig att vi kommer att föra spelet och gå framåt.

• Kommer ni att ändra något i laget. Eller fortsätter ni med dig som ensam toppforward?

– Det vet jag inte. Och visste jag så skulle jag inte avslöja det nu. Hur vi ska spela får du se på söndag.

• Trots att du suttit mycket på bänken har du ändå gjort tio mål i år och är bäst i laget. Är du nöjd med det?

– Ja, fast hade jag startat fler matcher hade jag gjort fler mål. Men hade jag startat färre hade jag gjort färre också.

Ungefär så mycket vill Hannes Sigurdsson kommentera det faktum att han bara startat 14 matcher den här säsongen. Men han vet att han vill avsluta på bästa sätt och ändå lämna Sundsvall med god eftersmak.

– Självklart vill jag ta farväl på ett bra sätt och något bättre sätt än att fixa upp Sundsvall i allsvenskan kan jag inte se.

• Vart tar du vägen förresten? Är du nära någon ny klubb?

– Nej, vi tittar lite på det. Ingen är klart och det är ingen panik med det. Nu ska vi vinna mot Gefle först.

Mer läsning

Annons