Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moshi vill gärna spela med GIF

Hemma i Tanzania är han en storstjärna.

I går provtränade han tillsammans med landsmannen Joseph Kaniki med GIF på Strömvallen.

– Jag skulle jättegärna vilja spela i GIF och i Sverige, säger landslagsstjärnan Haruna ”Boban” Moshi på knackig engelska.

Annons

I torsdags gjorde duon en första träning med GIF och i går var de tillbaka på Strömvallen för att försöka få ett kontrakt med Gefle.

Båda spelarna var pigga och på spelhumör och framför allt Kaniki var ivrig att få bollen i straffområdet.

– Ja, Kaniki visade att han ville ha mycket boll i dag han skrek nog mest av alla, säger deras agent Johan Budak.

– ”Boban” är väl mera svensk i sitt spelsätt och lite mera tillbakadragen, fortsätter han.

Duon från Tanzania har ytterligare två träningar på sig att visa vad de går för och kriga för ett kontrakt i GIF. På onsdag återvänder de till Stockholm och deras agent Johan Budak hoppas att det snart är klart med ny klubbadress för de båda.

– Nu ska vi prata lite med Pelle Olsson och sen får vi se efter onsdag. Vi har inte bokat in några fler provträningar, berättar agenten som fanns på plats på Strömvallen i går.

Haruna Moshi, som tagit artistnamnet ”Boban” efter den kroatiske fotbollsstjärnan som var en centralfigur i Milan under större delen av 1990-talet, trivdes på Strömvallen i går.

– Det är bra, men annorlunda här, säger han och tittar ut över Strömvallen.

– Den största skillnaden är kylan, men fotbollen är densamma. Fotbollen är lika i hela världen, fortsätter han och huttrar lite.

”Boban” som är den ende av de två som förstår lite engelska spelar på en offensiv mittfältsplats men kan tänka sig en forwardsplats också.

– Jag kan spela var som helst bara det är offensivt, skrattar han.

Och gärna i GIF då om han själv får bestämma.

– Jag gillar det här, människorna verkar trevliga och jag skulle kunna vänja mig vid kylan om jag fick spela här, säger han och flinar.

Om han, och landsmannen Joseph Kaniki, får något kontrakt med GIF är dock långt i från klart.

– Ja, vi har inte ens diskuterat kontrakt. Alla som är här och provtränar kommer att träna under veckan och vi inte förrän efter onsdag kommer vi att diskutera kontrakt, säger Urban Hammar som var nöjd med gårdagens träning.

– Vi tränar november ut och det är klart att vi vill ha truppen klar så fort som möjligt, gärna innan uppehållet i december men vi har inte satt något datum, säger Urban Hammar och konstaterar att när träningen drar i gång i januari ska truppen vara komplett.

Men han höjer ett varnande finger för hur GIF:s träningssituation kommer att se ut i januari.

– Vi får väl se hur det blir med träningen, det vore förödande för oss om vi inte skulle kunna träna här på Strömvallen. Jag tänker inte ens tänka tanken att vi inte kan träna på Strömvallen från januari, säger han om Gävle kommuns plan att höja hyran för GIF i januari och februari.

026-15 93 82

Mer läsning

Annons