Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket att se fram emot för Fällmans GIF

/
  • En intensiv vecka väntar för David Fällman, här i senaste matchen hemma mot Halmstad, och Gefle IF. Tre matcher ska spelas och först ut är IFK Norrköping borta i kväll.

Gefle IF inledde allsvenskan med tre matcher på åtta dagar.
Efter 0–0 hemma mot Halmstad har lika många dagar passerat utan en enda match.
Nu väntar en ny intensiv period – och den här veckan blir minst sagt speciell för föreningen.

Annons

2–0-segern i premiären borta mot Falkenberg den 5 april följdes upp med samma segersiffror hemma mot Kalmar FF tre dagar senare – innan Gefle IF:s första förlust kom borta mot AIK (1–3) ytterligare fyra dagar senare.

Förra lördagen blev det mållöst hemma mot Halmstad – och det är också senaste matchen.

Nu väntar en ny intensiv vecka och den inleds med bortamöte med IFK Norrköping i kväll.

– Det har varit nyttigt att få två vilodagar den här veckan, det har vi inte haft sedan allsvenskan startade. Samtidigt passade den intensiva perioden oss bra och det är matcher man vill lira, säger GIF:s lagkapten och mittback David Fällman.

På torsdag spelas sista matchen hemma på Strömvallen mot IFK Göteborg innan flytten till Gavlevallen, där GIF Sundsvall blir premiärmotståndet onsdagen den 20 maj, och sedan avslutas veckan med match mot Djurgården på Tele2 Arena på söndag.

– Det är mycket att se fram emot, samtidigt får det inte gå för fort. Vi kan inte ha fokus på sista matchen på Strömvallen redan nu och vi pratar ingenting om den. Det är 30 allsvenska matcher under en säsong och det gäller att ta vara på alla till hundra procent. Och det tycker jag att vi gör, säger David Fällman.

Målvakten Emil Hedvall blickar dock ut över Strömvallens konstgräs och tillåter sig att konstatera:

– Det känns lite overkligt. Man har längtat till nya arenan så länge, men nu känns det nästan lite vemodigt att man ska lämna det här efter att ha varit här i sju år.

Enligt Fällman har träningsveckan gjort spelartruppen gott.

– Jag känner mig jäkligt pigg just nu, och det behöver man göra när det är tre matcher på en vecka. Det blir ingen riktig ordentlig träning emellan, utan det är match, återhämtning och sedan matchförberedande träning igen. Men det älskar man ju.

Hur ser du på IFK Norrköpings inledning?

– Man vet inte riktigt var man har dom i år heller. Dom har blandat och gett. Kujovic är stor och stark och där måste vi vara noggranna.

Emil Hedvall har haft känningar i baksidan av högerlåret sedan premiären mot Falkenberg – något som dock inte stör honom när det är match.

– Jag blir trött i baksidan, det har suttit i sen Falkenbergsmatchen och därför får jag behandling. Men det är inget konstigt, säger Hedvall och fortsätter:

– Det kom efter den matchen. Det var en sjuk motvind i första halvlek och när jag skulle slå insparkarna fick jag ta i allt jag hade, så det är därifrån det kommer. Jag blir öm i baksidan, men när jag är varm är det inga problem.

Mer läsning

Annons