Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystiska skador – säsongen över för Berg och Berggren

Det är inte bara resultaten som gör ont i Gefle IF just nu. Även ett antal mystiska skador gäckar föreningen.
– Det känns riktigt jobbigt just nu, berättar både Hasse Berggren, 36, och Jonatan Berg, 24, som bägge har tvingats inse att årets säsong är över.

Annons

Inför hemmamatchen mot Malmö FF berättade vi att mittfältaren Jonatan Berg drabbats av en märklig fotskada, som knappt någon sett maken till förut. Och minst lika illa är det för anfallaren Hasse Berggren som varit skadad i snart tre månader.

Berggren har en inflammerad häl och kommer med start på onsdag i nästa vecka att testa en ny metod för att äntligen bli bra.

– Jag ska göra en så kallad stötvågsbehandling på en klinik i Stockholm. Det innebär att man slår upp blödningen igen med en maskin. Man knackar igång skadan igen med 2 000 slag under fem minuter.

– Från början användes det här för att slå sönder njurstenar och det ska tydligen vara mycket effektivt, berättar Hasse Berggren som fått en kronisk inflammation i höger häl.

– Folk tror att det är samma skada som jag hade tidigare, men det var den andra hälen som var skadad då. Det här är något annat, säger Hasse som hela tiden haft hoppet uppe om att kunna göra come back under hösten.

Men nu blir det inte så.

– Jag har ju tagit kortisonsprutor och gjort olika tester, men det räcker med att springa tio meter och sedan kan jag knappt gå på två dagar. Så det är bara att släppa den här säsongen nu. Jag har gått skadad i elva veckor och den här behandlingen gör man tre gånger med en veckas mellanrum så jag har inga förhoppningar om att komma tillbaka i år.

– Om jag blir frisk och GIF är intresserade av att ha mig kvar då vill jag köra ett år till. Det gäller bara att se till att bli bra igen.

För Jonatan Berg ser också framtiden dyster ut. Hans fotskada har påverkat honom under en ganska lång tid i höst.

– Jag har känt av det här ända sedan matchen mot Kalmar (15 augusti). Det är små ben i min vänstra fot som är försvagade, porösa liksom. Tyvärr kan det handla om ett sjukdomstillstånd mer än en skada, berättar Berg.

Uppgifter säger att någon form av benskörhet kan ligga bakom smärtan i foten.

– Ja, det är inte alls roligt det här och enda chansen att bli bra är att vila. Jag får inte belasta foten alls, suckar Jonatan Berg.

Mer läsning

Annons