Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära seger trots att Asp försvann

Johan Oremo gjorde debut och var nära att göra mål direkt.

Men Syrianska fick sista ordet och kvitterade i slutminuterna till 2–2.

– Synd att vi släppte in det målet. Vi kontrollerade matchen i andra halvlek, summerade Gefles tränare Pelle Olsson.

Annons

Efter 1–3 mot AIK och seger med 1–0 mot Hammarby förra helgen kryssade Gefle IF borta mot allsvenska konkurrenten Syrianska i går eftermiddag.

Träningsmatchen i Södertälje präglades av stark vind och på grund av den fick inte Mattias Hugosson iväg en inspark längre än till mittcirkeln där bollen damp ned mellan Gefles försvarslinje och mittfält.

– Bollen stannade i vinden och ett snabbt pass in bakom vår mittback Linus Malmborg gjorde att de fick en spelare fri som gjorde 1–0, berättar Pelle Olsson.

Då hade det bara gått fyra minuter av matchen, men Gefle kämpade på och spelade upp sig. Bland annat hade Jonathan Hellström, som spelade sin första match för säsongen, ett inlägg från sin vänsterkant som var nära att gå rakt i mål.

– Vi hade en period i mitten där vi tog över spelet och Jonathans inlägg ställde målvakten och tog i stolpkrysset. Men sedan kom de tillbaka lite mot slutet av första halvlek och hade också ett stolpskott.

Men det var ändå GIF som kunde kvittera till 1–1 när bara någon minut återstod av de första 45 minuterna. Återigen var det Hellström som var företagssam och spelade in bollen till Micke Dahlberg som inte gjorde något misstag.

Såväl Gefle som Syrianska saknade en hel del spelare. I GIF tvingades dessutom mittbacken Pär Asp kasta in handduken på grund av feber strax före avspark. Det gjorde att Marcus Hansson fick gå ned som mittback och Joachim Adukor fick spela hela matchen på det centrala mittfältet.

– Det var hans första match från start och han gjorde det bra, betygsatte Pelle Olsson.

Adukor gjorde dessutom mål när han skickade in Jonas Lanttos vänsterhöra och gav GIF ledning i mitten av andra halvlek. Johan Oremo byttes också in och gjorde en bra insats.

– Johan var sig lik och hade också en bra nick precis över ribban. Vi var klart bättre i den andra halveken menade Olsson.

Men när bara fem minuter återstod kom ändå kvitteringen på en halvkontring.

– Det kändes lite onödigt eftersom vi hade kontroll på matchen och spelade stabilt, sa Olsson.

Nu väntar ny match på onsdag, mot Västerås hemma på Strömvallen.

Mer läsning

Annons