Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio kan lämna GIF gratis

Enligt Sportens sammanställning går kontraktet ut för nio GIF-spelare efter den här säsongen.

Men när ämnet tas upp inför bortamatchen mot Kalmar FF är det locket på från tränaren och sportchefen Pelle Olsson.

– Vi kommenterar inte den sortens uppgifter i media, säger Pelle bestämt.

Annons

Gefle IF tränade i går på Kungsbäcks IP, för att få bästa möjliga uppladdning inför kvällens möte med Kalmar FF på Fredriksskans naturgräs.

– Spelarna är så vana vid de skillnader som finns mellan konstgräs och naturgräs, så det är ingenting som är värt så stor uppmärksamhet. Vi jobbar konsekvent med att blanda spel på konstgräs och naturgräs. Det tillhör jobbet, konstaterar GIF-tränaren Urban Hammar strax före avresan.

Kongolesen Yannick Bapupa gjorde sina två första allsvenska mål den här säsongen i bortatriumfen mot Elfsborg senast. Nu vill han göra fler.

– Vi har gjort många fina mål på slutet. Det är bara att gå ut och prestera som vanligt. Allt har känts perfekt sen i onsdags, då jag spelade med landslaget, säger Bapupa med ett leende i solskenet.

Ja, i onsdags fanns Bapupa med i Kongos vänskapslandskamp mot Senegal i Frankrike. Bapupa spelade första halvlek innan han byttes ut i halvtid, då ställningen var 0–0. Senegal vann till slut matchen med 2–1.

– Nu är jag tillbaka här igen och jag känner mig väldigt laddad inför matchen mot Kalmar, säger Bapupa vars kontrakt med GIF går ut i samband med den här säsongens slut.

Han är fåordig när framtiden kommer på tal.

– Just nu fokuserar jag bara på nuet i Gefle. Resten får jag ta senare. Jag vill inte snacka om det nu, säger Yannick Bapupa.

– Ja, allt känns kanon just nu.

När Sporten tar upp kontraktssituationen i GIF med Pelle Olsson, vill han varken säga bu eller bä.

– Vi kan inte hissa eller sänka enskilda spelare i kontraktsfrågor i media. Det skulle inte fungera i det här läget, eller i vilket annat läge som helst. Det är en trygghet för spelarna att känna, det tror jag att du förstår. Det är skillnad när vi har fått klart med nya spelare och när vi vet att spelare ska lämna, säger Pelle Olsson.

– Alla som spelar mot Kalmar har kontrakt. Det räcker bra så.

– Vi har lite idéer kring hur vi ska göra, framför allt på fasta situationer. Det viktigaste mot Kalmar är att vi är koncentrerade under 90 minuter.

 

Mer läsning

Annons