Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Berggrens målvaka äntligen över

Superettan stod och drog i tröjan. Då brottade han sig loss och nickade in sitt första mål för säsongen.

Hasse Berggren blev därmed Gefle IF:s äldsta målskytt i allsvenskan. Och han är sugen på mer.

– Det där rekordet ska jag slå, varenda vecka, säger han efter den hyperviktiga 2–0-segern mot Brommapojkarna.

Annons

Det var tydligen Mathias Woxlin som värst förut, men nu är det en annan sheriff i stan. Får vi presentera den nye rekordinnehavaren: 37 år, 7 månader och 1 dag gammal.

Eller förresten, han behöver ingen presentation.

Alla vet vem Hasse Berggren är, och vad han kan. Det är bara det att han inte fått visa det den här säsongen.

Inte förrän nu, inte förrän i den 27:e matchminuten. Ett inlägg från Daniel Bernhardsson på högerkanten, och vips låg bollen i mål. Hasse Berggren hade slagit till igen, när det som mest behövdes. Han, som tagit för vana att göra mål i säsong efter säsong, till och med när han var halvinvalid i Häcken nåt år.

– Det kom lägligt, konstaterar han nöjt och följer upp med en klassiker i sportjournalistkretsar: han berättar om målet.

– Det var en duell inne i straffområdet där backen drog i mig och jag drog i honom, men det var jag som kom först upp i luften.

Man vet ju inte om man ska gratulera en sån här gång, men okej då.

Grattis, du är GIF:s äldsta målskytt i allsvenskan någonsin!

– Jaså, oj då, det visste jag inte. Undrar hur jag ligger till totalt? 37 år borde räcka en bit tycker jag.

Åttonde plats visar det sig, nästan tre år efter nån som hette Gösta Löfgren och spelade i Norrköping 1963. Så länge spelar nog inte Hasse Berggren allsvensk fotboll, men det vore ju trevligt om Gefle IF gjorde det.

Trepoängaren mot BP var i alla fall ett steg på vägen, en bra start på kampen för att undvika nedflyttning, som Hasse Berggren pratade om i tidningen inför matchen.

– Ja, alla visste värdet av matchen, i och med att AIK tog tre poäng och det gällde att hänga på. Vi gör väl ingen supermatch precis, men vi visade rätt inställning och gjorde rätt saker från start. Sen blev vi lite ängsliga i den andra halvleken, men det gick ju vägen ändå.

Du klev av med tio minuter kvar, ingen ny skada på gång?

– Nej, jag är dåligt grundtränad helt enkelt, det är därför jag kliver av. Ljumskarna tar stryk, men med rätt inställning går det, det är bara att mjölka ur de sista krafterna i de matcher som är kvar. Och sen vill jag slå det där rekordet igen, säger Hasse Berggren och flinar.

Han får väl göra det i några dagar. Sen är det dags igen: Örebro borta.

Gefle IF har bara ödesmatcher kvar den här säsongen.

Mer läsning

Annons