Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är GIF sist i den allsvenska tabellen: "Man blir vansinnig"

Den allsvenska omstarten mot Falkenberg började så bra – men så kom de tio sista mardrömsminuterna som gav Falkenberg både 1–1 och 2–1.
Himlen grät en rejäl skvätt över det faktum att GIF nu ligger sist.
– Suck, det är så horribelt att vi förlorar, säger lagkapten Anders Bååth.

Annons

Efter fem spelade minuter i omstarten skickade Simon Skrabb in ledningsmålet på en frispark och gav därmed syre och självförtroende till ett GIF som verkligen behövde det. Med 1–0 ledningen följde ett aktivt hemmalag som satte hög press på gästande Falkenberg och kom till avslut efter avslut.

Skrabb rann igenom gång på gång, Bååth var hungrig på alla returer och Oremo som inte spräckt sin målnolla ännu kom också till avslut. Problemet var bara det att inget gick i mål.

– Vi förvaltar inte alla de chanser vi skapar, det är missflyt, vi gör bara inte mål, säger Bååth.

Simon Skrabb och Johan Oremo var lika chockade som alla andra över att tappa ödesmatchen mot Falkenberg.

Det var påtagligt hur besviken lagkaptenen kände sig efter fiaskot i omstarten där man var i sådant stort behov av tre poäng och ett självförtroendelyft.

– Man blir vansinnig. Det tar hårt såklart. Nu sörjer man ikväll och sedan är det bara att ladda om för resten av de 17 matcherna.

STISSE ÅBERG: I 75 minuter levde Gefle IF det allsvenska livet, sedan var det slut - igen

I 60 minuter hade GIF övertaget och sista 30 minuterna tuggade Falkenberg ikapp, något dom fick utdelning för med två snabba mål efter varandra i slutminuterna. Efter att ha spelat passiv fotboll och mest fått parera från ett hungrigt Gefle tog Falkenberg kommandot efter några smarta byten som gav de pigga fötter som behövdes för att kliva om GIF i tabellen.

– Vi vågar och försöker vilket gör att vi skapar lägen för oss själva och kommer till avslut, det är sista 30 minutrarna som vi blir obeslutsamma, har dålig kvalité på inläggen och skapar inte riktigt några chanser. Jag tror att vi blir så rädda om vår 1–0 ledning att vi blir försiktiga, säger Thomas Andersson som gjorde sin första match som huvudtränare i och med förlusten mot Falkenberg.

– Vi är egentligen i samma läge som vi var innan den här matchen, vi måste fortfarande jaga lika många poäng, det är tre poäng i varje match som gäller, säger Andersson och fortsätter:

–Ja, skillnaden är väl att vi har ännu ett lag framför oss i tabellen då.

Sägas bör kanske också att Otto Martler storspelade i bortamålet och gjorde en av sina bästa matcher.

– Det är surt, man kan inte göra annat än att slicka såren ikväll och försöka glömma, sen får vi blicka framåt. Jag tror inte att någon i truppen har gett upp hoppet om att vi ska klara det här, det finns inget annat, säger Bååth.

Mer läsning

Annons